Amfidiusz Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam, Jestem świeżo po formacie dysku na moim laptopie. Niestety, po tej czynności Windows przestał wykrywać zewnętrzny dysk twardy. Bez problemu ładuje jego sterowniki, dysk jest widoczny w menedżerze urządzeń i Evereście, jednak system nie pozwala mi wyświetlić jego zawartości. Próbowałem zmieniać porty, próbowałem zmieniać kable - nic nie pomaga. Co się mogło tak nagle stać? I jak to naprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Pewnie w systemowym zarządzaniu dyskami pod prawoklikiem znajdziesz jakaś magiczna opcję nadawania litery, aktywowania czy jak to się nazywa. edit: inicjuj pewnie się ta opcja nazywa. Edytowane 12 Grudnia 2010 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Rzeczywiście, dysk pokazał się w Moim Komputerze po przydzieleniu mu litery. Jednak nadal nie mogę go otworzyć - system na siłę chce go formatować. A ja mam na nim cały backup danych sprzed formatu. Można to jakoś obejść? Obawiam się jednak, że Recovery Disc coś namieszał i stracę wszystkie dane :/ Edytowane 12 Grudnia 2010 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Spróbuj użyć Testdisk. Nie używaj pod żadnym pozorem systemowego skandiska. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 Hah, pomogło! Wielki plus dla Ciebie! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...