januszf Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Mam pytanie o pobór prądu na laptopie (Asus K50I) przy stałym podłączeniu do sieci przez zasilacz. Jaki jest pobór prądu przez zasilacz na wyłączonym laptopie? Dzwoniłem do serwisu ale nie potrafili mi odpowiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jeśli zasilacz jest zimny, ma taką samą temperaturę jak wyłączony z sieci to pewnie nie więcej niż 1W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 gdyby to kogoś interesowało lapek ASUS UL20A na SU2300 ciągnie: - min. (ustawienie oszczędzania akumulatora, odpalona strona www + word, ...) -> ciut poniżej 8 W - max. (ustawienie najwyższej wydajności, film fullHD, działające wifi, ...) -> ciut powyżej 28 W - w trakcie ładowania - max co daje zasilacz -> ciut powyżej 40 W Teraz widać czemu zasilacz musi być wydajniejszy niż max. pobór prądu przez lapka = żeby lapek się ładował także pod max. obciążeniem Pomiar wykonany Voltcraft'em Energy Check 3000 Teraz sobie sprawdź jaka jest różnica w zapotrzebowaniu na prąd Twojego procka i Twojej karty graficznej i będziesz wiedział czego możesz oczekiwać po swoim lapku. Są tabelki/zestawienia na notebookcheck. Dla ułatwienia dodam że ja mam integrę intela GMA 4500M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...