michalelo Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Witam. Na allegro kupiłem osobno wszystkie części do kompa. dzisiaj go złożyłem i komputer sie nie uruchamia a dokładnie po wciśnieciu przycisku power wyświetla się czarny ekran i 4 razy dość szybko pika. Przeglądałem już net w tej sprawie, zamieniałem pamięć slotami, wszystko od nowa podłączałem drugi raz, resetowałem bios i nie wiem co dalej z tym zrobić. Proszę o pomoc kofiguracja kompa: płyta: GIGABYTE GA-M68M-S2P AM2 DDR2 bios award, zintegrowana grafa - nowa procek: athlon x2 5000+ 2x2,6ghz wymontowany z zestawu komputerowego mam 30 dni gwarancji dysk: samsung hd502hi nowy ram: 2gb kingston 800mhz jedna kość - używany zasilacz: modecom feel II 300W napęd pod złącze IDE Wkładam płyte z windowsem xp i tak jak napisałem wyżej czarny ekran 4 razy dośc szybko pika, prosze o pomoc Edytowane 23 Grudnia 2010 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Sprawdź może ram u kogoś innego. BIOS Beep Code - czyli sygnały dźwiękowe BIOS. Ewentualnie wyciągnij go całkowicie i słuchaj czy sygnał się zmienił, przynajmniej sie dowiesz czy pikanie działa jak należy. Edytowane 23 Grudnia 2010 przez Stolar 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Sprawdziłem wszystkie elementy. Ram był uszkodzony. pozdro Edytowane 26 Grudnia 2010 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...