Skocz do zawartości
XMaXiorX

NVIDIA GT 220 MSI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Więc tak problem jest dosyć nietypowy.Po złożeniu komputera o konfiguracji:

MSI H55 P31

I3 530

MSI NVIDIA GT220

KINGSTON 4GB

OCZ 550W

Po złożeniu instalacja przebiegła sprawnie i wygodnie zabrałem sie do instalacji sterowników aż zainstalowałem sterowniki karty graficznej po uruchumieniu ponownym komputera po wczytywaniu systemu monitor wpadł w stan uspienia/brak sygnału,więc zainstalowałem inne sterowniki najnowsze/srednie/beta i ze strony MSI.Problem zawsze ten sam po instalacji sterowników monitor w trakcie wgrywania systemu gaśnie.Testowane na Windows XP/Windows 7/32/64-bitowym w każdym zainstalowałem po 3 rózne sterowniki i bez efektu.Więc w Biosie ustawiłem na zintegrowana grafikę i gdy zainstalowałem od niej sterowniki skutek był ten sam.Tylko że w windows Xp odpalił ale bez możliwosci zmian ustawien rozdzielczosci ekranu była tylko 640x480.

Więc pytanie co jest przyczyna?? karta chyba nie/sterownki też metoda wykluczenia wychodzi monitor jest to 7 letni monitor CRT ale znów bez sterowników bez problemu osiaga dużo wyższe rozdzielczosci i tak zostałem w kropce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

wygląda na to że karta ma pcie expres 2.0 a płyta 1.5 czy tam 1.0 miałem ten sam problem z karta green edition która nie wymagała dodatkowego zasilania i miała interfejs 2.0. i płyta nie była w stanie jej zasilić. dokładnie tak samo było jak opisałeś. rozwiązanie? oddałem karte i dali mi drugą z dodatkowym zasilanie i było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda na to że karta ma pcie expres 2.0 a płyta 1.5 czy tam 1.0 miałem ten sam problem z karta green edition która nie wymagała dodatkowego zasilania i miała interfejs 2.0. i płyta nie była w stanie jej zasilić. dokładnie tak samo było jak opisałeś. rozwiązanie? oddałem karte i dali mi drugą z dodatkowym zasilanie i było ok.

Tylko dlaczego sam układ graficzny zintegrowany nie działa odpowiednio??A powinien

działa sprawnie.Układ graficzny jest zintegrowany w procesorze a Płyta główna ma odpowiedzni chipset do tego układu więc to powinno działas sprawnie.A nie działa i zachowuje sie identycznie jak na osobnej grafice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może z jakiegoś dziwnego powodu komputer po zainstalowaniu sterowników ustawia rozdzielczość / odświeżanie nieobsługiwane przez monitor? Spróbuj poszukać sterowników do monitora, może się coś poprawi.

No niestety jest to stary monitor i sa stery max na windows 98 :)Monitor daje rade odpalić na 1280x1024 więc chyba bym tą opcje wykluczył.Gdybym miał możiwość podłączenia innego monitor to by wiele wyjaśniło,ale znów zintegrowany układ nie powinnien wymusic zawansowanych jakiś ekstra osiagów na start.Zawsze po zainstalowaniu sa najnizsze rozdzielczosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałeś podłączyć coś innego do karty?

U kolegi było to samo gdy zapomniał odłączyć kabel HDMI, którego wcześniej używał do podłączenie TV do komputera.

Mam laptopa ale jest problem z podłaczeniem nie wiem jak wykorzystać monitor z niego wejscie jest.Gdy podłaczyłem oba monitory(zwykły i laptopa) to nie znalazl tego z laptopa tylko z tym ze laptop był włączony bo chyba musi jakoś czerpać zasilanie.Gdyby w jakiś sposób można było go wykorzystać.W karcie mam 2 złącza ale jedno z nich żeby podłączyc muszę użyć przejsciówki i jakoś z tym jest problem brak komunikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi