Adam83 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 (edytowane) Chciałbym zrobić dynamiczny wykres na stronie, taki jak tutaj: Miałby on czytać dane z pliku tekstowego o takiej strukturze: Na osi poziomej miałaby być godzina a na pionowej temperatura. Znalazłem kilka wykresów zrobionych w Flashu ale nie maja one możliwości odczytu danych z pliku tekstowego. Może któryś z kolegów byłby w stanie mi pomóc? Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Adam83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Rrdtool może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz84 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 chodzi o taki wykres Steam: Game and Player Statistics rrdtool tworzy jedynie obrazy wykresu, natomiast ten na stronce jest animowany, najezdzajac na linie pokazuje sie wartosc w danym czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Jeżeli animowany- flash i pobieranie danych z pliku + rendering "na żywo" w oparciu o ten plik. Plik możesz generować w php/czymkolwiek, więc zostaje tylko oskryptowanie grafiki. Jeżeli statyczny obrazek, to możesz go generować php + gd2 / php + imagick. Najechanie myszakiem możesz zrobić chociażby przez "<area>" i pop-upy, ale to będzie masa kodu html i odrobina js. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz84 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 (edytowane) już sobie poradziłem z tym problemem, użyłem wykresów flashowych od AMCHARTS, a wygląda to tak => www.mojstuff.yoyo.pl Edytowane 3 Stycznia 2011 przez mariusz84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...