krzych00 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam posiadam router z modemem adsl Pentagram Cerberus P6331-6 i na nim mam internet z tp neo, potrzebuje 2 router, który połączy się z tym za pomocą WiFi by tam dalej udostępniać internet przez kabel bo chcę podłączyć tam tuner, telewizor do internetu i może coś jeszcze, a także żeby po podłączeniu 2 routera pozostała sieć wewnętrzna między routerami potrzebna do konfiguracji tych urządzeń. Dołączam obrazek Czekam na propozycje routerów jakie by pasowały do takiej konfiguracji. Podsyłajcie marki i modela jak najwięcej żeby można był coś sensownego wybrać. I co jeszcze wyczytałem gdzieś chyba mogę połączyć routery za pomocą WDS jak się nie mylę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 pare kliknięć, choćby tutaj: Which NETGEAR devices support WDS and WPS? ten cerberus to Nka? jeśli tak to DGN2000 obsługuje WDS, pewnie też wnr2000 (ale nie jestem pewien). jeśli G to DG834G, wds śmiga jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Ten Pentagram to tylko g, więc tu kupowanie AP-ka z N-ką nie ma większego sensu (chyba, że w planach jest wymiana routera). Oczywiście WNR2000 będzie sprawdzał się bardzo dobrze, widziałem opis jak ktoś podłączył ten router jako AP dla konsoli i używał w takiej konfiguracji do streamingu filmów w HD. DG834G będzie bardziej odpowiedni do tego pentagrama...tylko musi być wersja sprzętowa v3 lub wyżej (o ile mnie pamięć nie myli). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...