Skocz do zawartości
birdman

Problem z padajaca siecia

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem z siecia. Wlaczam sobie Battlefilda bad comapny 2, loguje sie, i klikam search w wyszukiwaniu serwerow. Po kilku sekundach przestaje dzialac internet. Ale nie tylko na moim kompie ale w calym domu. Zrobilem zrzut wiresharkiem i wyglada to tak ze w momencie wcisniecia search nastepuje pingowanie serwerow i zestawienie polaczen tcp przez ktore leca dane serwerow. Nastepie bez zadnych wczesniejszych ostrzezen nastepuja retransmisje pakietow tcp i wyslanie pingow. Na to odpowiedzi juz nie przychodza. Za to pojawia sie zapytanie arp o mac bramy wyslane przez moj komp.

Lacze mam od multimedia (6Mbit), router to linsys wrt54gl z softem tomato (wersja 1.28)., sprawdzalem tez na innym linksysie i belkinie. Sprawdzone na zupelnie czystym systemie win 7 32 bit jak i na moim win 7 64 bit. Problem ten pojawia sie tez w call of duty black ops i modern warfare. Wtedy pomaga wylaczenie karty sieciowej z rj45 i przelaczenie sie na karte wifi. Pare dni/godzin to dziala po czym musialem sie znowu przelaczyc. Przy battlefiled to juz nie pomaga.

Jesli komus to pomoze moge wystawic logi z wiresharka

Bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu. Mnie juz rece opadaja i poprostu nie mam zadnego pomyslu co moze byc przyczyna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi