birdman Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Mam dziwny problem z siecia. Wlaczam sobie Battlefilda bad comapny 2, loguje sie, i klikam search w wyszukiwaniu serwerow. Po kilku sekundach przestaje dzialac internet. Ale nie tylko na moim kompie ale w calym domu. Zrobilem zrzut wiresharkiem i wyglada to tak ze w momencie wcisniecia search nastepuje pingowanie serwerow i zestawienie polaczen tcp przez ktore leca dane serwerow. Nastepie bez zadnych wczesniejszych ostrzezen nastepuja retransmisje pakietow tcp i wyslanie pingow. Na to odpowiedzi juz nie przychodza. Za to pojawia sie zapytanie arp o mac bramy wyslane przez moj komp. Lacze mam od multimedia (6Mbit), router to linsys wrt54gl z softem tomato (wersja 1.28)., sprawdzalem tez na innym linksysie i belkinie. Sprawdzone na zupelnie czystym systemie win 7 32 bit jak i na moim win 7 64 bit. Problem ten pojawia sie tez w call of duty black ops i modern warfare. Wtedy pomaga wylaczenie karty sieciowej z rj45 i przelaczenie sie na karte wifi. Pare dni/godzin to dziala po czym musialem sie znowu przelaczyc. Przy battlefiled to juz nie pomaga. Jesli komus to pomoze moge wystawic logi z wiresharka Bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu. Mnie juz rece opadaja i poprostu nie mam zadnego pomyslu co moze byc przyczyna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 (edytowane) U mnie Netia coś popierdzieliła z QoS, bo jak ściągam równo to co jakiś czas ich router przestaje mi pakiety przepuszczać przez kilka sekund :/ Ale aż tak źle to nie jest... Edytowane 31 Grudnia 2010 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...