Skocz do zawartości
sil3nt85

SB 4830 LIVE

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z kartą muzyczną SB CT 4830 LIVE ! - gdy miałem XP na starszym kompie to karta śmigała, a teraz na nowym są "cuda".

Nie wykrywało przez długi czas niczego do dzisiaj :o.

Bawiłem sie starszym kompem pod XP i o dziwo karta działała nawet bez sterów :o.

Więc bez zastanowienia sprawdziłem na aktualnym i jest jedyny plus(?) że w urządzeniach wyskoczyło:

Inne urządzenia

- kontroler multimediów audio

- urządzenie wejściowe PCI (w sterownikach coś że Creative game port)

Teraz batalia w googlach jak tą karte odpalić na:

- Windows 7 Ultima x64

- ASRock A780GXH

Pytanie teraz do was... macie jakiś pomysł skąd wykombinować odpowiednie stery ? i czy jest sens bawić się tą kartą.

Edytowane przez sil3nt85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic dziwnego, po prostu w XP są wbudowane sterowniki, a jeśli chodzi o viste czy jak wolisz 7 to oficjalne 100% wartościowe sterowniki do live'ów(poza 24bit) nie powstały i pewnie nie powstaną (The product you have selected has been classified as 'End of Service Life'). Zostają KX'y i stery od Daniela <-klik.

EDIT: Można też "na chama" zainstalować drivery od XP(na viscie działało)

@down co do cudów to mi nie działał mikrofon, choć miałem tylko 2GB ram i os 32 bit.

Ogólnie to ta karta to raczej męka na Viscie/7 zwłaszcza X64, lepiej już używać integry, a jak sil3nt85 masz z nią(integrą) jakieś problemy np przesłuchy od ruszania myszą, napędów itp to najtańsze rozwiązanie to Live 24 bit /Audigy SE.

Edytowane przez DJH83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi