sil3nt85 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 (edytowane) Mam problem z kartą muzyczną SB CT 4830 LIVE ! - gdy miałem XP na starszym kompie to karta śmigała, a teraz na nowym są "cuda". Nie wykrywało przez długi czas niczego do dzisiaj :o. Bawiłem sie starszym kompem pod XP i o dziwo karta działała nawet bez sterów :o. Więc bez zastanowienia sprawdziłem na aktualnym i jest jedyny plus(?) że w urządzeniach wyskoczyło: Inne urządzenia - kontroler multimediów audio - urządzenie wejściowe PCI (w sterownikach coś że Creative game port) Teraz batalia w googlach jak tą karte odpalić na: - Windows 7 Ultima x64 - ASRock A780GXH Pytanie teraz do was... macie jakiś pomysł skąd wykombinować odpowiednie stery ? i czy jest sens bawić się tą kartą. Edytowane 4 Stycznia 2011 przez sil3nt85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJH83 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 (edytowane) Nic dziwnego, po prostu w XP są wbudowane sterowniki, a jeśli chodzi o viste czy jak wolisz 7 to oficjalne 100% wartościowe sterowniki do live'ów(poza 24bit) nie powstały i pewnie nie powstaną (The product you have selected has been classified as 'End of Service Life'). Zostają KX'y i stery od Daniela <-klik. EDIT: Można też "na chama" zainstalować drivery od XP(na viscie działało) @down co do cudów to mi nie działał mikrofon, choć miałem tylko 2GB ram i os 32 bit. Ogólnie to ta karta to raczej męka na Viscie/7 zwłaszcza X64, lepiej już używać integry, a jak sil3nt85 masz z nią(integrą) jakieś problemy np przesłuchy od ruszania myszą, napędów itp to najtańsze rozwiązanie to Live 24 bit /Audigy SE. Edytowane 4 Stycznia 2011 przez DJH83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Działające sterowniki masz tutaj > SB Live! series Support Pack 2.0 (04/30/2010) - Creative Labs Pamiętaj że przy powyżej 2GB mogą powodować zwiechy systemu i inne problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 (edytowane) Dzięki działa, a do SB są jakieś panele sterujące ? i czy ta karta jest lepsza od karty z płyty? Edytowane 4 Stycznia 2011 przez sil3nt85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...