kafalar Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Witam! W tematyce WC jestem kompletnie zielony i dlatego też zwracam się do was z prośbą o pomoc. Planuje modernizacje mojego "staruszka" na szeroką skalę. Chłodzenie wodne ma podołac tej konfiguracji (w przyszłości zmiana na q9550 i wodowanie NF): Core 2 Quad q6600 @ 3,6Ghz 1,367V chłodzony Scythe mugen 2 Evga NF780i SLI FTW GEFORCE GTX 275 896/448 4Gb OCZ SLI ready 800 5-5-5-15 2 x HDD sata 1 x HDD IDE Chieftec CFT 500W Zamierzam zwodowac mój PC, poczynając od CPU. Tematy na forum przestudiowałem, co sądzicie o tych częściach które wybrałem: Blok CPU: Cooling.pl : Swiftech APOGEE GT [sWT017] - 149.00PLN Chłodnica: Cooling.pl : Black Water Advanced 122 rev. 3.0 [bW002] - 139.90PLN Opcjonalnie jeżeli fundusze pozwolą: Cooling.pl : Black Water Advanced 123 rev. 3.0 [bW003] - 179.90PLN Pompka: Cooling.pl : EK Water Blocks EK-DCP 2,2 [EK161] - 135.72PLN Opcjonalnie jeżeli fundusze pozwolą: Cooling.pl : EK Water Blocks EK-DCP 4,0 [EK162] - 170.82PLN +węże płyn i rezerwuar(konieczny?) Czy opłaca się zakupić te cześci? Pozdrawiam i z góry dziękue jza pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Ten blok na CPU lata świetności ma już za sobą. Poszukaj czegoś używanego bo w tej samej cenie wyrwiesz blok o klasę lepszy. Chociażby Apogee GTX/GTZ lub D`tek Fuzion v2. Co do chłodnicy to lepiej weź Swiftech MCR320-QP - tu masz testy KLIK Na tej samej stronie znajdź też sobie testy bloków i sam zdecyduj czy wolisz tą nówkę czy używany, ale lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafalar Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Dzięki wielkie! czyli z tego co widze, nie ma sensu kupowania tańszych części?. A jeszcze jedna kwestia, w sumie dwie: 1. te pompki są ok? bo nic o niech nie wspomniałes 2. Czy antec nine hundred będzie się nadawał WC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Dzięki wielkie! czyli z tego co widze, nie ma sensu kupowania tańszych części?. A jeszcze jedna kwestia, w sumie dwie: 1. te pompki są ok? bo nic o niech nie wspomniałes 2. Czy antec nine hundred będzie się nadawał WC? Przy WC "tanie" nie istnieje, zawsze można coś wymienić, ulepszyć, zmodyfikować.... i pieniążki dosłownie płyną... ;) Za tą kasę pompka jest OK, choć osobiście brałbym chociaż DDC. Antec jak najbardziej. Poszukaj worklogów już złożonych układów w tej obudowie i obceń co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafalar Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) dzięki wielkie:)... czyli czeka mnie żmudne zbieranie pieniędzy:/... oby się udało:)... BTW pozdrawiam "sąsiada z Kielc":). sam mieszkam jakieś 30km od tego miasta:) EDIT: a czy to jest warte ceny? http://www.cooling.pl/ek-water-blocks-h3o-supreme-lt-240,produkt,552876.html?from_category=28_58 Edytowane 6 Stycznia 2011 przez kafalar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...