xpsp3 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Witam. Wczoraj postanowiłem zainstalować Windows 7 64bit by przetestować. Instalacja przebiegła bez problemów lecz zaraz przy pierwszym uruchamianiu pojawił się BSOD (zaraz po zniknięciu loga Windowsa, przed logowaniem). Po poczytaniu trochę na google znalazłem prawdopodobną przyczynę - karata graficzna. Więc włączyłem system przez zintegrowaną grafikę (odpaliło bez problemów) i zainstalowałem najnowsze sterowniki, niestety nic to nie pomogło. Mój sprzęt: Ati Radeon HD4850 AMD Athlon 64 X2 6400+ System jaki próbuję zainstalować to Windows 7 Home Premium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrk2683 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 nieraz trzeba łatkę zainstalować, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpsp3 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Poprawki udało mi się wreszcie zainstalować, lecz niestety nic to nie zmieniło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrk2683 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 nie spotkałem się z takim problemem,ale próbowałeś zainstalować najnowsze sterowniki ,dedykowane tylko do 64bitowego systemu? http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx (te z adnotacją "For the 64 bit version of Windows Vista and Windows 7") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpsp3 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Tylko te instalowałem. Grafika jest ok zainstalowana, nie ma żadnych problemów w Menadżerze Urządzeń, ale system się nie uruchamia. To samo się dzieje jak zainstaluje sterowniki do grafiki zintegrowanej (też Ati ale dokładnego modelu nie pamiętam). System się uruchamia tylko jak grafika jest rozpoznawana jako zwykłe VGA (czyli ze domyślnymi sterownikami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrk2683 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 a możesz podać treść Blue Screena? jak szybko miga to możesz to zrobić aparatem cyfrowym z funkcją robienia "zdjęcia tekstu", Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Sprawdź u jakiegoś kumpla, który ma Windows 7 x64 czy u niego działa. Jeżeli tak, to oczywiście przyczyna leży gdzie indziej. Nic nie podkręcane? Spróbowałbym poluzować trochę timingi pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpsp3 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zdjęcia nie udało mi sie zrobić ale kod błędu to 116 i wypisany jest tam plik atikmdag.sys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrk2683 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 to czytałeś? Vista i pierwsze BSOD ( błąd- atikmdag.sys ) II wojna z BSOD atikmdag.sys - Forum PCLab.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpsp3 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zaktualizowałem BIOSA i jak na razie działa. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...