Adikss Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Komp działa na win7 Home Premium 64bit napęd dvd Samsung SH-S223C. Co jakiś czas napęd jakby się zawieszał tzn. przestaje odtwarzać płyty. Ikonka napędu w Komputer zostaje, tylko się nie zmienia po włożeniu filmu do napędu. Co ciekawe on widzi tam jakieś dane ale nie potrafi ich odtworzyć. Pomaga odinstalowanie napędu i zainstalowanie na nowo (w menadżerze urządzeń) i znowu działa przez jakiś czas normalnie, próbowałem podpiąć pod inny port sata i innym kablem bez rezultatu. jakieś pomysły?? Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Wgraj najnowszy bios do nagrywarki sb06 Bios (firmware) dla nagrywarki Samsung SH-S223C SB06 - CDRinfo.pl Może pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) ok wgrałem dzięki za info, nie sprawdzałem jeszcze po nowym roku czy jest nowy bios, zobaczymy czy to pomoże :) Niestety problem znowu się pojawił mimo nowego biosu nagrywarki. Jakieś pomysły?? zakupiona nowa nagrywarka Plextor i teraz dziwna sytuacja pojawia się z obydwiema nagrywarkami. Edytowane 3 Marca 2011 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Masz zainstalowany jakiś program do wirtualizacji napędu ? Spróbuj odinstalować całkowicie. Napęd podłącz pod inny port Sata. I jak się da to pod inny kontroler SATA. No i napisz na forum CDRinfo. Tam prędzej uzyskasz odpowiedź, gdyż tutaj takie rzeczy jak nagrywarki mają niskie zainteresowanie. No chyba, że uda Ci się przerobić DVD-R na BD-R ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...