Skocz do zawartości
Adikss

Napęd dvd przestaje poprawnie działać

Rekomendowane odpowiedzi

Komp działa na win7 Home Premium 64bit napęd dvd Samsung SH-S223C.

Co jakiś czas napęd jakby się zawieszał tzn. przestaje odtwarzać płyty. Ikonka napędu w Komputer zostaje, tylko się nie zmienia po włożeniu filmu do napędu. Co ciekawe on widzi tam jakieś dane ale nie potrafi ich odtworzyć.

Pomaga odinstalowanie napędu i zainstalowanie na nowo (w menadżerze urządzeń) i znowu działa przez jakiś czas normalnie, próbowałem podpiąć pod inny port sata i innym kablem bez rezultatu. jakieś pomysły??

Edytowane przez Adikss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wgrałem dzięki za info, nie sprawdzałem jeszcze po nowym roku czy jest nowy bios, zobaczymy czy to pomoże :)

Niestety problem znowu się pojawił mimo nowego biosu nagrywarki. Jakieś pomysły??

zakupiona nowa nagrywarka Plextor i teraz dziwna sytuacja pojawia się z obydwiema nagrywarkami.

Edytowane przez Adikss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz zainstalowany jakiś program do wirtualizacji napędu ? Spróbuj odinstalować całkowicie. Napęd podłącz pod inny port Sata. I jak się da to pod inny kontroler SATA. No i napisz na forum CDRinfo. Tam prędzej uzyskasz odpowiedź, gdyż tutaj takie rzeczy jak nagrywarki mają niskie zainteresowanie. No chyba, że uda Ci się przerobić DVD-R na BD-R ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi