prrezes Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam Mam problem z ripem płyt nagranych na kamerze sony dcr-dvd203e. Do ripu używam programu Any DVD Converter Professional Problem polega na tym ze kamera utworzyła na niektórych płytach tylko trzy pliki: VTS_01_0.BUP VTS_01_0.IFO VTS_01_1.VOB a na innych sześc VIDEO_TS.BUP VTS_01_0.BUP VIDEO_TS.IFO VTS_01_0.IFO VTS_01_1.VOB VTS_01_2.VOB Płyty na których jest 6 plików są odczytywane przez program prawidłowo te na których są 3 pliki juz nie. Po próbie ich załadowania do programu wyskakuje komunikat: Nie można uzyskac informacji o dysku DVD, zmień dysk lub spróbuj ponownie! Dodam jeszcze ze płyty na których są 3 pliki bez problemu są odtwarzane przez PowerDVD Delux Czy jest jakaś możliwości by zripowac te płyty przez mój program? Jeśli nie to może jest jakiś program który da rade. Z góry dziękuje za wszelkie rozsądne propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prrezes Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Znalazłem rozwiązanie problemu;) Było prostsze niż myślałem,w programie Any DVD Converter jest sześc opcji wyboru źródła, Otwórz DVD, Otwórz folder DVD, Dodaj plik wideo, Dodaj grupę plików wideo, Przechwyt wideo z DV i Import wideo z internetu. Wybrałem opcje Dodaj plik wideo i wybrałem pliki VTS_01_1.VOB z każdej płyty. Wszystkie pliki zostały poprawnie zripowane tylko jedna rzecz mnie zastanawia czemu plik VTS_01_1.VOB odtwarzany przez PowerDVD są krutrze czasowo od tych juz w mpg np: VTS_01_1.VOB 18:36 cd5.mpg 31:22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...