Mario_86 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Hello all fellas ;). Planuję zmianę zasilacza. Obecnie mam to co w podpisie. Wiem, że to wystarcza do obecnego konfiga ale przechodząc do sedna. Chciałbym żeby było modularne okablowanie bo mam dość masy kabli. Miło by było gdyby był także cichutki. No i w sumie też taki na przyszłość co by też zgrabnie pociągnął four cores w razie ewentualnej wymiany. 500w czy więcej? Myślę, że ta 1 opcja lepsza. Na celowniku mam Ocz ModXstram Pro 500W. Jakaś alternatywa ?. Piszcie swoje propo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Ten zasilacz OCZ to srednia konstrukcja , lepszy a troche tanszy jest Tacens VALEO III 500W , no i posiada tryb polpasywny , czyli nie kreci sie wentylator w spoczynku. Jeszcze lepszy jest Seasonic M12II-520 520W ale to juz troche wyzsza polka cenowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 No ciekawy ten Tacensik ;). Seasonic również fajny, kolorystycznie zgrywałby sie też z moją budą(tj gladius pure 400). On też ma ten tryb półpasywny?. Cena też nie jest jeszcze taka killerska jak się spodziewałem. Przyjmijmy, że 300 zł mogę wydać na zasiłkę. No chyba, że jest coś lepszego bądź jeszcze jakieś inne do zaproponowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 (edytowane) Ten seasonic nie ma trybu polpasywnego dopiero seasonic x-series ma ale sa sporo drozsze. Ale jest on cichutki. Jezeli mozesz tyle wydac na zasilacz to wlasnie tego seasonica m12 bym bral a jak nie mozesz dolozyc to i tak dobry bedzie ten tacens. Edytowane 10 Stycznia 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 (edytowane) No teraz mam na fanswapie Zephyra i co do głośności jest całkiem spox tj pod obciążeniem. W porównaniu z nim jest podobnie czy ciszej? Druga sprawa to ten Seasonic ma lepszy kolorek heh :P Tutaj widzę, że Tacens ma taki grafitowy. Bardziej bym wolał czarny no ale to można przeboleć w sumie :) Edytowane 10 Stycznia 2011 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Powiem Ci tak , m12 II mialem tylko chwile i nie wiem jak glosny jest pod obciazeniem bo grafike bylo slychac . Ale jezeli jest tak cichy jak m12 I to wogole go nie slychac , przy moim zestawie przy maksymalnym obciazeniu jest zupelnie nieslyszalny z odleglosci 1 metra , reszta wentylatorow w obudowie ustawiona na 700rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 A czy fakt, że wentyl sie nie kręci w spoczynku nie wpływa negatywnie na przewiew budy tj temp dysku, procka itd.? Mam wentyl z przodu jak i z tyłu. W sumie skłaniałbym się jednak ku temu Tacensowi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Masz zasilacz na dole wiec nie bardzo wplynie to na temp , zasilacz zamontujesz wentylatorem do dolu i heja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Głupie pytanie ale czy są tam wtyczki molex ? Bo po fotkach nie dojrzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Wygląda, że ma 5 molexów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Tacens :: Feel the Silence / refrigeracion / cooler / disipador / cajas / fuentes / ventilador / mooding / gamers / wejdz na specyfikacje i tam pisze ile masz dokladnie jakich wtyczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 (edytowane) Wracając do tematu. Co sądzicie jeszcze o OCZ 500w Fatal1ty? Mogę go kupić u siebie w sklepie natomiast tego Tacensa musiałbym zamawiać. Czytałem reckę na jednym serwisie i w sumie same pochlebne opinie tak więc mam zgryz ;). Edytowane 14 Lutego 2011 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 Dalej bym Ci polecal tego Tacensa , chodz ten ocz zly nie jest. Jak nie chce Ci sie go zamawiac to mozesz brac tego ocz'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...