oswaldini Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Witam, stoje przed ciężkim wyborem: STG2 czy Prolimatech PK-1 ? Chodzi mi o usuwanie pasty z CPU i coolera. Nie chce potem szlifować w zaden sposób sprzętu. Czy może się ktoś wypowiedzieć na temat usuwania tych past ? Miał ktoś styczność z nimi ? W ostateczności wybiorę wysłużoną AS5, ponoć łatwo się usuwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 (edytowane) Nie mam pojęcia gdzie się naczytałeś, że STG2 w jakiś sposób bardzo ciężko schodzi, ale sam używam i problemów ze zmywaniem nie miałem. Alkohol + ściereczka i nic nie trzeba szlifować ;] Co do PK-1 to nie mam zielonego pojęcia. Edytowane 12 Stycznia 2011 przez KnoogeR 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulfisko Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Po długim używaniu pasty zalman lubi mocno zeschnąć niestety... Ale to też nie w takim stopniu, żeby go dłutem zdejmować. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ostatnio sciagalem STG-2 z q6600 ktory przelezal w szufladzie ponad pol roku z resztkami pasty na sobie - zero problemow zeszlo pod wacikiem nasaczonym spirytusem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswaldini Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 W takim razie STG-2. Dzieki panowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysokocukrowy Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Pewnie już za późno, ale ja używam PK-1 i nie było żadnych problemów z jej usunięciem. W razie problemów możesz np. użyć suszarki do włosów, żeby trochę podgrzać pastę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswaldini Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Pasta ideał ! Miałem wczesniej srebrzanke Titana która zalegała mi od dawna na półce. Wiedziałem że będzie różnica, stawiałem na 8*C - i tyle było ale w IDLE, w stresie było to już 17*C !! Temp spadła z 75 na 58*C. Przy czym wymieniłem wentylator z Xthermal @1000RPM na SilentiumPC EVO @900 RPM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...