murlander Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Witam poszukuję taniej obudowy ATX najlepiej coś koło 100 zł. Głównym kryterium jest to żeby przy dotknięciu nie zachowywała się jak puszka po piwie, no i żeby w miarę niebrzydka była. Tacens Prior jest dość tani ale ogólnie niezbyt ładny (chociaż są gorsze). Może będę bluźnił ale wpadło mi w oko coś takiego TRACER CROWN TRO-401 - ATX, 500 W, czarna - Obudowy ATX na Arest.pl Bez zasilacza za 80zł z przesyłką, nówka z allegro. I teraz moje pytanie czy to się do czegokolwiek nada ? A jeśli nie to proszę polećcie jakieś sensowne rozwiązania. Coś może bym jeszcze wyskubał żeby dołożyć do tej stówki ale z bólem i nie za wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazdac Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Zależy jaki styl lubisz. Ja preferuję "industrialny" i matowe, czyli wszelakiej maści cheifteki i podobne, mam kilka i jakość jest super, niestety do tanich i lekkich nie należą. Ja nie polecałbym tracerów, słabe plastiki mają i nieergonomiczne rozwiązania, np źle rozmieszone gniazda na front panelu, no i "kruchy" plastik. Miałem też 3 modecomy (no i w sumie nadal mam) i jeśli często nie rozbierasz kompa to "mogą być". Blachy wszędzie praktycznie takie same, więc różnic wielkich w tym przedziale cenowym nie ma. Polecam przejrzeć platformy aukcyjne ale z pominięciem aukcji sponsorowanych: Allegro Świstak Porównywarki cenowe: Ceneo Skąpiec możesz też wyrwać: a) używkę w dobrym stanie b) licytować i trafić coś fajnego Edytowane 20 Stycznia 2011 przez mazdac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bemol911 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Ja ci mogę polecić Cooler Master Elite 370 http://www.ceneo.pl/8529032 obudowa przewiewna bez narzędziowy montaż napędów, dysków i kart rozszerzeń zasilacz montowany na dole. Ewentualnie jeżeli wygląd ci nie odpowiada to dobrymi obudowami są Cooler Mastery Elite z serii 3xx http://allegro.pl/listing.php/search?category=11665&string=cooler+master+elite&order=p&change_view=1 Edytowane 20 Stycznia 2011 przez bemol911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Budy firm (większość) typu Tracer są produkowane z cienkiej (0.4 max 0.5) blachy więc będzie efekt puszki piwa; Zresztą takie obudowy ważą czasem po 3-4kg... Polowałbym na używki: COOLERMASTER ELITE 335 BLACK STAN BDB KRAKÓW (1418857909) - Aukcje internetowe Allegro OBUDOWA ~~ CHIEFTEC DRAGON DX-01SL-D-U ~~ OKAZJA ! (1406555639) - Aukcje internetowe Allegro 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murlander Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Czy jest jakaś większa różnica pomiędzy Cooler Master Elite 370 a Cooler Master Elite 430 Cena bardzo podobna, obie ładne, tylko która lepsza ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...