N1CO Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam wszystkich. Planuję kupić jakiś monitor z głównym przeznaczeniem do gier, dalej do grafiki 3D no i do filmów. Wydaje mi się, że najlepszą opcją będzie 1920x1200 ze względu na pracę w 3ds Max - jednak to zawsze większy obszar roboczy niż w 1920x1080. Odwzorowanie kolorów chyba nie ma takiego znaczenia jak w pracach 2D. Istotniejszy byłby brak smużenia tak myślę. Zakres kwotowy raczej niski w granicach 900-1200 zł - no do 1500 zł. Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia co wybrać. W tej kwocie chyba nie ma co liczyć na jakieś cuda wianki. Byleby nie był gorszy od Samsunga 173PPLUS, na którym działam od kilku lat i sobie chwalę. Trochę szkoda, że w tej rozdziałce nie ma nic na LEDach bo to jednak byłoby lepsze podświetlenie a tym samym pewnie też lepszy obraz. Proszę o radę w wyborze odpowiedniego sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemien Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Do 1500 brałbym HP ZR24w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1CO Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Chyba zmienił mi się nieco kierunek i stwierdzam, że może lepiej wziąć jakiś tani i za 5 lat znowu zmienić. Ten HP nawet po ściemnieniu strasznie świeci - tak ludzie piszą. A ja mam obecnego bardzo ściemnionego żeby się dobrze pracowało. A co powiecie na Samsunga 2443BW? EDIT: Wybrałem mniejszy ale tańszy DELL U2311H. Temat do zamknięcia. Edytowane 1 Lutego 2011 przez N1CO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...