Skocz do zawartości
N1CO

Jaki monitor 24" 1920x1200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Planuję kupić jakiś monitor z głównym przeznaczeniem do gier, dalej do grafiki 3D no i do filmów. Wydaje mi się, że najlepszą opcją będzie 1920x1200 ze względu na pracę w 3ds Max - jednak to zawsze większy obszar roboczy niż w 1920x1080. Odwzorowanie kolorów chyba nie ma takiego znaczenia jak w pracach 2D. Istotniejszy byłby brak smużenia tak myślę. Zakres kwotowy raczej niski w granicach 900-1200 zł - no do 1500 zł.

Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia co wybrać. W tej kwocie chyba nie ma co liczyć na jakieś cuda wianki. Byleby nie był gorszy od Samsunga 173PPLUS, na którym działam od kilku lat i sobie chwalę.

Trochę szkoda, że w tej rozdziałce nie ma nic na LEDach bo to jednak byłoby lepsze podświetlenie a tym samym pewnie też lepszy obraz.

Proszę o radę w wyborze odpowiedniego sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zmienił mi się nieco kierunek i stwierdzam, że może lepiej wziąć jakiś tani i za 5 lat znowu zmienić. Ten HP nawet po ściemnieniu strasznie świeci - tak ludzie piszą. A ja mam obecnego bardzo ściemnionego żeby się dobrze pracowało.

A co powiecie na Samsunga 2443BW?

EDIT:

Wybrałem mniejszy ale tańszy DELL U2311H.

Temat do zamknięcia.

Edytowane przez N1CO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi