Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jakiś czas temu zakupiłem kartę dźwiękową firmy asus, model Xonar DS. Otóż mam kłopoty z optymalnym skonfigurowaniem tej karty pod „cs’a”. Posiadam słuchawki „sennheiser PC 151”. Wcześniej były one podłączone do zewnętrznej karty usb od słuchawek ss 5hv2, i działały dobrze. Tryb 7.1 miałem wyłączony, a w ustawieniach dźwięku i urządzeń audio pracowały one jako słuchawki stereo.

Na nowej karcie muzyka brzmi świetnie, ale pod cs’a karta nie działa zbyt dobrze. Gdy ustawiam je jako słuchawki stereo to w cs’ie nic nie idzie wypozycjonować. Gdy ustawię je jako głośniki 5.1, jest trochę lepiej, ale nadal źle. To znaczy np. przeciwnik na dm respi się za mną, i nie słyszę tego! Ponieważ dźwięk ten gubi się w reszcie dźwięków. Gdy przeciwnik tupie obok mnie to wydaję mi się jak by był gdzieś daleko. W ogóle na 5.1 dźwięk jest taki jakby stłumiony.

Muzyki słucha się najlepiej gdy słuchawki są ustawione jako słuchawki stereo. Wszystkie dodatkowe opcję w sterownikach mam wyłączone. Sterowniki posiadam ze strony producenta, jest to najnowsze wydanie.

Equalizer ustawiłem tak samo jak we wcześniejszej karcie. Dodam że przed zakupem xonar’a, czytałem wiele recenzji, i ludzie podkreślali że ta karta najlepiej nadaje się właśnie do słuchawek.

Jak już mówiłem, muzyka brzmi dużo lepiej niż na karcie usb, lecz pozycjonowanie dźwięku w cs’ie „leży”. Dlatego prosiłbym bardzo o pomoc. Niech wypowiadają się osoby które miały do czynienia z tą kartą, miały podobny problem, albo po prostu znają się na tym.

Pozdrawiam!

Oczywiście dodaje screeny, konfiguracji sterowników.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

edit: Znalazłem coś takiego, ale z racji że się na tym nie znam nie wiem czy jest to istotne: klik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi