kisiel96 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam, mój zasilacz to Seasonic M12II-520. I mam pytanie z nim związane: ma on kable modularne, jednak 3 nie są odpinane... Są to: kabel 20/24 pin - czyli wtyczka płyty głównej kabel 4+4 pin - czyli wtyczka procesora kabel 8 pin - bardzo tajemniczy... ma taki sam układ kabli jak 4+4 pin, wygląd jednak nie jest rozłączalny... I tu rodzi się moje pytanie - do czego on służy/gdzie należy go podłączyć... W instrukcji może i jest o tym kabelku, ale po pierwsze nie wiem jak się on nazywa, po drugie - mało jest zawartych informacji na temat zasilacza na dwustronnej instrukcji... Wiem, że pytanie jest co najmniej głupie ale proszę o wyrozumiałość :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) To jest to samo co 4+4pin. Złącza stałe 1x 20+4pin ATX 1x 8pin EPS12V 1x 4+4pin ATX12V/EPS12V Złącza modułowe 1x 6+2pin PCI-E 1x 6pin PCI-E 9x SATA 6x 4pin Molex 2x Floppy Edytowane 2 Lutego 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 To jest to samo co 4+4pin. Więc tylko jednego użyć, a drugi niech sobie w obudowie zwisa? I drugie pytanie mi się nasuwa: razem z obudową (SilentiumPC Gladiatus GD-800) dostałem długie zapinki, które podtrzymują kartę graficzną... Jednak nie za bardzo wiem jak mam na nich "zawiesić" kartę graficzną (GTX 560 Ti Gigabyte)... Są one w ogóle potrzebne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) Tak. Powinno być w instrukcji. Edytowane 2 Lutego 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...