ilear Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Witam, Modem Speedstream 5260 Router Edimax BR-6574n Neostrada 6mb Mam problem z podlaczeniem modemu do routera i skonfigurowaniem go odpowiednio tak, zeby dzialala neostrada. Modem znalazlem gdzies w szafce, dokupilem zasilke i z tego co wyczytalem to jest to Annex A i nadawal by sie do neostrady. Podlaczylem do modemu kabel telefoniczny - dioda dsl mruga caly czas zielony-czerwony, troche mnie to martwi, bo nie zmienia sie to po podpieciu kabla, mruga tak samo. W konfiguracji routera w WAN mam opcje PPPoE, podaje login haslo, odp. MTU, ale po wcisnieciu "connect" dostaje blad polaczenia. Czy problemem nie bedzie sam modem? To stary model, moze jest jednak nie kompaktybilny? Czy moze problemem jest brak synchronizacji z neo (bo dioda mruga)? Dzieki za kazda pomoc:) Dzwonilem do neo - brak synchronizacji jak podpinam linie telefoniczna do modemu. Debile tylko tyle wiedza :( P.s. Jesli ten modem to szajs, co byscie polecali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...