Boruteczko Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) Witajcie! Niedawno zakupiłem UR40 i niestety przykro mnie zaskoczyły - jedna z słuchawek grała dużo ciszej (jakieś 60%), właściwie wszystkie instrumenty i (w szczególności) wokal były przesunięte na prawą stronę. Wysłałem je do serwisu i wróciły z wymienionym kablem i... jak grały źle, tak grają. No, prawie - jest częściowa poprawa, ale nadal jedna strona mocno niedomaga. Widocznie uznano, bez testowania (trudno mi uwierzyć, że w serwisie pracują ludzie z tak uszkodzonym słuchem), że to jak zwykle wina kabelka! Pomijając fakt, że te słuchawki są uszkodzone, czy sprawne UR40 mają takie huczące basy? Niemal do 1/3 http://realmofexcurs...250hz_sweep.mp3 lewa słuchawka ledwo reaguje, podczas gdy prawa "łeb urywa". Słuchawki znowu powędrowały do serwisu. Po tygodniu wyczekiwania na e-maila potwierdzającego (tak jak to było poprzednio) otrzymanie towaru, sprawdziłem stan reklamacji na ich witrynie i co się okazuje... Widnieje tam, że słuchawki już wyekspediowano z powrotem! Według serwisu sprzęt działa "perfekcyjnie" (sic!) i żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono. Pisanie/dzwonienie do nich nie ma pewnie sensu (poza tym już wcześnie przekonałem się o ich uczciwości, kiedy nie odpowiedzieli na e-maila), skoro kłamią w żywe oczy - nawet ktoś pozbawiony zupełnie słuchu odczułby, że jedna z słuchawek drga mocniej przy pewnych zakresach (sprawdzało to parę osób). Co robić? Może skontaktować się z producentem? Edytowane 12 Lutego 2011 przez Boruteczko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...