timmon24 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Witam Zapoznałem się wcześniej z podobvnymi tematami na forum i wypróbowałem wiele możliwości np ludzie polecali Km player odpowiednia konfiguracja + core codec oraz splinter inni Media Player Home cinema niestety cały czas filmy odtwarzane w formacie 1080 plik mkv się tną strasznie wolno chodzą a głos jest opozniony . Zaznaczam ze filmy 720p są dobrze odtwarzane . Jedyny program który radzi sobie u mnie z tym formatem jest KM player Zastanawiam sie czy nie mam za słabego sprzetu pod Full HD Oceńcie 3200 Barton 1 GB ram radeon 9600pro 2x80 GB Audigy 4 oem monitor oczywiście z LG obsługa Full HD Teraz najważniejsze co daje mi do myślenia czy wina leży po stronie kodeków playera konfiguracji czy za słaby komuuter ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patmil18 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 (edytowane) Powiem jedno, twój sprzęt dobry był jakieś 7 lat temu, więc nie dziw się, że niechce ci twoja grafika w full hd odtwarzać. Pozdrawiam. Edytowane 13 Lutego 2011 przez patmil18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Niestety komputer jest za słaby. Musiałbyś mieć akcelerację video ze strony gpu (DXVA) aby dało radę. Problem w tym, że cena karty grafiki z DXVA sprawia, że lepiej pomyśleć nad modernizacją komputera. Zintegrowany radeon HD3200 - HD4290 da radę, nawet w tandemie z najsłabszymi cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 z ciekawości Ile powinienem minimalnie wydać na komputer który będzie odtwarzał filmy HD ? Dobrze teraz juz wiem że komputer za słaby więc dalsza zabawa w kodeki nie ma sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 500zł. Mobo ze zintegrowanym HD42x0 od ok 220zł (np MSI 880GM-E41 lub Asrock 880GM-LE). Procesor Athlon II x2 250 za 200zł. Pamięć ddr3 1x2GB za 70-80zł. Zakładam że masz jako taki zasilacz, dysk itd ze starego kompa. Możesz też iść w miniaturyzację i kupić Atom & ION np Asrock 330ion za ok 400zł lub konkurencję ze strony amd. Taniej można z używek coś poskładać lub obciąć cpu do semprona 140 na am.3. JA jednak dołożyłbym do athlona II x3. Dokładasz 50zł a dostajesz 3 rdzenie oraz nadzieję na odblokowanie czwartego oraz cache L3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...