Skocz do zawartości
oldskul

C#

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczynam pisać coś prostego w C# i niezupełnie wychodzi mi tak, jakbym chciał. Utworzyłem prostą klasę budynek, chciałem, żeby wyświetlało ilość okien, ale kompilator trafił na błędy i program się nie kompiluje.

using System;using System.Collections.Generic;using System.Linq;using System.Text;namespace ConsoleApplication3{    class budynek    {        public int ilokien ();        public budynek (int tymcz);                ilokien = tymcz        }     class Program    {    static void Main(string[] args);          budynek szkola = new budynek (5);    Console.Writeline ("ilokien");    Console.ReadKey();}}

EDIT

Dobra, poprawiłem:

using System;using System.Collections.Generic;using System.Linq;using System.Text;namespace ConsoleApplication3{    class budynek    {        public int ilokien;        public budynek(int tymcz)        {    ilokien = tymcz;        }    }        class Program    {          static void Main(string[] args)        {            budynek szkola = new budynek(9);            Console.WriteLine(szkola.ilokien);            Console.ReadKey();}    }}
Edytowane przez oldskul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi