sniapek Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Zacznę od początku, po zmianie karty graficznej zacząłem grać w gothica 4, bywało tak, że podczas gry komp się wyłączył (przez całą grę może 2-3 razy), no, ale nic. Od miesiąca mam tak, że włączam komputer - wiatrak przy procesorze chodzi głośno, dopiero jak jest cicho daje restart i komp się normalnie włącza i cały czas działa. Od czasu do czasu sprawdzałem temperatury - były w porządku i procka i karty. Przeczyściłem też kompa, ale to nic nie dawało. Wczoraj oglądałem film, usłyszałem pisk w słuchawkach i komp się wyłączył. Następnego dnia próbuje włączyć, ale niestety wiatraki chodzą głośno (w sumie tylko ten przy procku) i nie starają się być cicho... No i nie wiem, czy to wina zasilacza? Czy może karty graficznej (no bo niby po zmianie coś mi się zaczęło dziać)? Czy może monitora?:P Proszę o pomoc. Procesor: Phenom II x2 545 - 3,0 (nie podkręcałem) RAM: 2gb GoodRam 1600mhz Dysk: Samsung 500gb Karta graficzna: PowerColor Radeon 5770 1gb PCS+ Zasilacz: Fortron 400W (o ile dobrze pamiętam - APN, słabszy od tego drugiego...) Płyta główna: MSI 770 G45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Clear cmos Jak ruszy, ustaw pamięci w biosie na 1333MHz. Zaktualizuj bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniapek Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 zmieniłem karte graficzną na inną bo miałem pod ręką, z inną kartą graficzną śmiga... czyli co? Po karcie? Gwarancji już na nią nie mam ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...