papasmerf Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Witam, mam problem z piszczącym dyskiem. Kiedy włączę test dysku w programie HDtune przestaje on piszczeć. Pomyślałem, że dysk się już kończy (seagate) kupiłem nowy (WD) i po podłączeniu ten też piszczy, na niskiej częstotliwości (kiedy dam test hdtune to przestaje piszczeć czyli tak samo). Zasilacz jaki posiadam to Fortron fsp400-60ghn i zastanawiam się czy nie piszczy ten dysk przez niego bo mam obecnie taką konfiguracje: p67a-ud4 i5 2500K 4wiatraki w budzie 4g ramu geforce 9400gt no i ten dysk. No i nie wiem co zrobić bo nie chce kupić następnej rzeczy i żeby dalej piszczało. AHA dysk jest podpięty pod SATAIII bo są jaja z tą płytą z tym steppingiem czy coś ale nie wiem czy ma to związek. Ten nowy dysk to: Western Digital WD5000AAKX. Mam tez tuner on enki ten taki duży biały i tam też jest zasilacz fortron i jak leży tuner niewłączony to też słychać jakiś cichutki pisk i stąd moje podejrzenie. Proszę o jakieś wypowiedzi bo już sam nie wiem co z tym zrobić. Powiem tylko, że nie czuje się na siłach lutować xd, więc jakby ktoś poradził czy to zasilacz czy czemu to piszczy będę wdzięczny za pomoc. : ((( help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...