Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z Audigy SE Win 7. Prbówałem sposobu z internetu z tymi alternatywnymi sterownikami, zabawami w rejestr usuwaniem plików(żadnych plików do usunięcia nie było, ani w rejestrze, tego co miało być do usunięcia więc nie powinno być problemu). Instalacja sterowników w ogóle nawet nie rusza "Setup is unable to detect a supported product on your system. Please ensure that your product is properly installed before running this Setup program. Setup will exit" Macie może jakieś pomysły czy coś jeszcze można zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie audigy se lata pod windows 7 64 bit obecnie bez problemu. Sterowniki to te modujące na X-fi. Nie pamiętam dokładnie już co i jak, ale jedynym problemem jaki pamiętam było wyłączenie aktualizacji automatycznej sterowników creativa aby nie istalowało z powrotem jako audigy. Spróbuj jak napisano powyżej i wyłącz integre w biosie. U mnie bez problemu windows 7 znalazł automatycznie w internecie standardowe sterowniki do audigy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłączyłem integre, nic to nie dało. Problem jest taki, że u mnie w ogóle żadnych sterowników nie chce zainstalować, bo nie wykrywa karty. Cieszyłbym się jakby mi chociaż zwykłe do audigy zainstalował, bo nie mogę słuchać tego dźwięku jaki daje realtek na słuchawki, lepiej gra moja komórka, tragedia po prostu. Nie wiem może wysiadła, ale na xp działała:(, chyba czas wrócić do xp.

Edytowane przez karaś1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstyd się przyznać, bo komp brata teraz jest i przy przekładaniu się okazało, że to audigy 2....jak to mówią skleroza nie boli. Wszystko gra teraz przepięknie na aurvana, po prostu zakochać się można w tym dźwięku. Przepraszam za problem, brat mówił że tam se siedzi, ja nie pamiętałem nawet i tak drążyłem, a tu taki zgrzyt;D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się jakoś efekty chorus i reverb wyłączyć mając standardowe stery pod win7? Po instalacji kx była taka opcja, ale nie miałem dźwięku...(czerwony krzyżyk przy ikonie głośniczka:D). I czy jest sens kupować inną przedłużkę do CAL? Bo wydaje mi się, że psuje ona dźwięk, może to autosugestia ale jak podłączam bez niej jakby wszystko lepiej brzmi hehe. Na gwarancji słuchawki mam i nie chciałbym jeszcze kabla wymieniać, plus taki, że jakbym chciał to wystarczy żeby kupić kabel, bo tata jest elektronikiem.

Edytowane przez karaś1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi