karaś1990 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Witam. Mam problem z Audigy SE Win 7. Prbówałem sposobu z internetu z tymi alternatywnymi sterownikami, zabawami w rejestr usuwaniem plików(żadnych plików do usunięcia nie było, ani w rejestrze, tego co miało być do usunięcia więc nie powinno być problemu). Instalacja sterowników w ogóle nawet nie rusza "Setup is unable to detect a supported product on your system. Please ensure that your product is properly installed before running this Setup program. Setup will exit" Macie może jakieś pomysły czy coś jeszcze można zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archi Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Win 7 32 bit czy 64 ?? Jakie dokladnie alternatywne ?? Sproboj tych zmodowanych sterownikow ( nazwa P17X_SupportPack_2_7 pliczek wazy kolo 60 mb. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 64bit:) i próbowałem właśnie tych modowanych, instalacja niestety w ogóle nie rusza. Chciałem sobie creative aurvana kupić i żal mi ich na realteku używać:D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Zakupiłem Creative Aurvana Live i widać wyraźną różnicę w jakości dźwięku nawet na 889a. Jaką kartę dźwiękową kupić bo już z tego SE chyba nic nie będzie, nie potrafię go zmusić do pracy pod 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Wyłączyłeś integrę przed instalacją sterowników od Audigy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 U mnie audigy se lata pod windows 7 64 bit obecnie bez problemu. Sterowniki to te modujące na X-fi. Nie pamiętam dokładnie już co i jak, ale jedynym problemem jaki pamiętam było wyłączenie aktualizacji automatycznej sterowników creativa aby nie istalowało z powrotem jako audigy. Spróbuj jak napisano powyżej i wyłącz integre w biosie. U mnie bez problemu windows 7 znalazł automatycznie w internecie standardowe sterowniki do audigy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) Wyłączyłem integre, nic to nie dało. Problem jest taki, że u mnie w ogóle żadnych sterowników nie chce zainstalować, bo nie wykrywa karty. Cieszyłbym się jakby mi chociaż zwykłe do audigy zainstalował, bo nie mogę słuchać tego dźwięku jaki daje realtek na słuchawki, lepiej gra moja komórka, tragedia po prostu. Nie wiem może wysiadła, ale na xp działała:(, chyba czas wrócić do xp. Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez karaś1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Sprawdź ją u znajomego jakiegoś, lub spróbuj przełożyć do innego slotu pci. Mi się jednak zdaje że raczej wyzionęła ducha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Wstyd się przyznać, bo komp brata teraz jest i przy przekładaniu się okazało, że to audigy 2....jak to mówią skleroza nie boli. Wszystko gra teraz przepięknie na aurvana, po prostu zakochać się można w tym dźwięku. Przepraszam za problem, brat mówił że tam se siedzi, ja nie pamiętałem nawet i tak drążyłem, a tu taki zgrzyt;D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2011 (edytowane) Da się jakoś efekty chorus i reverb wyłączyć mając standardowe stery pod win7? Po instalacji kx była taka opcja, ale nie miałem dźwięku...(czerwony krzyżyk przy ikonie głośniczka:D). I czy jest sens kupować inną przedłużkę do CAL? Bo wydaje mi się, że psuje ona dźwięk, może to autosugestia ale jak podłączam bez niej jakby wszystko lepiej brzmi hehe. Na gwarancji słuchawki mam i nie chciałbym jeszcze kabla wymieniać, plus taki, że jakbym chciał to wystarczy żeby kupić kabel, bo tata jest elektronikiem. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez karaś1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...