VaTRaS Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Witam! Mam problem z wolnym uruchamianiem się systemu Windows 7 x64. Mianowicie: W piątek tydzień temu niespodziewanie przy próbie uruchomienia systemu włączył się CheckDisk chcąc przeskanować partycję G (u mnie programy - 15/100GB zajęte). Chwile to trwało ale przeskanował. Od tego czasu zaczął występować problem. Komputer włącza się, mija ekran "Trwa uruchamianie systemu Windows" i pojawia się czarny ekran z kursorem na środku i tak z 10sek. Po tym czasie pojawia się ekran logowania, loguję się, napis Zapraszamy jest wyświetlany co najmniej 2 razy dłużej niż to było wcześnie. W końcu pojawia się pulpit, ale sam pulpit bez ikon, bez gadżetów, bez ikonek dźwięku i sieci w pasku zadań. I tak jest jakąś minute. Po tym czasie zaczyna się pojawiać powoli wszystko (chociaż czasami nie ma sieci i jest wymagany restart). Próbowałem wszystkiego: Defragmentacja, checkdisk, nod, ccleaner, malwarebytes, windows 7 manager, enchancemyse7en, regcure, ad-aware, windows defender etc. Komputer jest "zadbany" nie ma nic zbędnego w autostarcie (tak mi się wydaje), robiłem średnio raz w miesiącu skanowania tymi programami, usuwałem zbędne usługi itp. Proszę o nazwy programów i ewentualną instrucję (jeśli program wymaga coś ponad standard) z których mam tu wstawić logi/skany/screeny itp. Podam jeszcze specyfikację mojego komputera: Płyta główna - GIGABYTE Technology S Series GA – P35C - S3 Procesor - Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz Pamięć RAM – 4096MB RAM Kingston Karta graficzna - ATI Radeon HD 3870 X2 Dysk twardy – SEAGATE ST31000528AS chłodzony 1TB Napędy – LG GSA-H12N Nagrywarka DVD+R/RW DL Obudowa – TRACER PHANTOM TRO-979 PFC 400W Prescott Zasilacz - Modecom MC530 Carbon OS: Windows 7 Ultimate 64bit (Wersja 6.1 bulid 7600) Pozdrawiam i proszę o porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...