Skocz do zawartości
jezol

Laptop do 3k, 13"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję jakiegoś mobilnego laptopa, najlepiej 13 cali, interesuje mnie długa żywotność baterii.

Będzie służył do:

Internet

Mam parę filmów full HD.

Visual Studio

SQL Server

Linux na virtualnej maszynie - bardzo rzadko w ramach nauki na studiach.

Niskie temperatury.

Chciałbym przeznaczyć jak najmniejszy budżet ale max to 3000zł.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

V3350 zaczyna się od 3500zł.

Na twoim miejscu wziąłbym Lenovo ThinkPad Edge 14. Jest minimalnie większy (14,1"), ale za to ma jedną z najlepszych klawiatur w notebookach (wg niektórych recenzji najlepszą).

Wersja za 2800 z i3 i GMA HD.

Lenovo ThinkPad Edge NVPP6PB2 - Core i3 380M / 14,1 WXGA / 4096 / 500 / Intel GMA HD / DVD / Windows 7 Pro / czarny matowy / pakiet dodatkowych usług i wysyłka w cenie :: kuzniewski.pl

Wersja za 3200 z i5 i HD5145.

Lenovo ThinkPad Edge NVPPAPB - Core i5 480M / 14,1 WXGA / 4096 / 500 / Radeon HD 5145 / DVD / Windows 7 Pro / czarny matowy / pakiet dodatkowych usług i wysyłka w cenie :: kuzniewski.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego trzeba poczekac na recenzje.. Wg zapowiedzi na 4-komorowej ma wytrzymac ponad 5h.. zobaczymy jak bedzie w rzeczywistosci.

Ja odpuszczam sobie komputery z Arrandale, ze wzgledu na badziewna grafike. W Twoim przypadku pewnie to nie ma znaczenia, wiec masz nieco wiekszy wybor niz ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi