WanteD474 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam Jest możliwość ukryć konto Administratora na ekranie logowania ? Ale jednocześnie pozostawić możliwość zalogowania w Windows 7 tak jak to miało miejsce w Windows XP używając ALT + CTRL + DEL ? Np na ekranie logowania mam 3 konta Konto1 , Konto2 , Administrator i chciał bym ukryć te konto Administrator tak jak w XP pod ALT + CTRL + DEL i żeby zostało tylko Konto1 , Konto2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 W rejestrze w kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList] nalezy stworzyc wartosc DWORD ktorej nazwa bedzie nazwa konta (w tym przypadku bedzie to Administrator) a ktorej wartosc liczbowa bedzie wynosic 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Podłączę się do tematu i spytam. Czy da się coś takiego zrobić z przyciskiem "Przełącz użytkownika"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A prosze bardzo. W rejestrze w kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System] nalezy znalezc wartosc DWORD o nazwie HideFastUserSwitching i ustawic jej wartosc liczbowa na 1 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 niestety nie znalazłem takiego wpisu w rejestrze. Po dodaniu wpisu nie ma żadnego efektu. Przycisk dalej jest na ekranie logowania. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale ja mam wersje 64bitową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Spróbuj uruchomić edytor rejestru w trybie administracyjnym dokonać zmiany i zrestartować maszynę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WanteD474 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Konto Administrator znikło ale nie działa C+A+D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 @yogibeer to było robione w trybie administratora, a komputer był restartowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 S4racen, Opcja 2: ENG: Start > Run > gpedit.msc > Local Computer Policy > Administrative Templates > System > Logon i zmienic Hide Entry Points For Fast User Switching na Enabled PL: Start > Uruchom > gpedit.msc > Ustawienia Komputera > Szablony Administracyjne > System > Logowanie i zmienic Ukryj Punkty Wejscia Do Szybkiego Przelaczania Uzytkownikow na Wlaczone WanteD474, nie moge tego sprwadzic u siebie ale znalazlem informacje ze wcisniecie CTRL+ALT+DEL dwukrotnie powinno zadzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...