masakrator92 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Niedawno mój pecet zaczął sprawiać problemy przy POŚCIE i ładowaniu systemu - podczas POSTA BIOS wyrzuca ID procka i zawiesza się, na ok minutę i dopiero potem podaje info o ilości pamięci operacyjnej oraz pracy w trybie dual channel. (podczas owej zwiechy płyta nawet na włącznik nie reaguje podczas gdy normalnie podczas POSTA powinna natychmiast wszystko wyłączyć) Dalej standardowo czarny ekran "uruchamianie systemu windows". Na tym się kończy, bo potem zamiast ekranu logowania monitor pozostaje czarny. Sprawdzałem niższe taktowanie, nieco wyższe napięcie - wszystko na nic. Czasem na dobry humor i się podniesie, zwykle nie. Dziś miałem sprawdzać, co zajęło w cholerę czasu. Szafa serwerowa tak ulokowana, że wyciągnięcie na wierzch stanowi nie lada wyzwanie, do tego wewnątrz masa kabli od niemodularnego Cheiftec'a :/ Wyjąłem jedną kość - OK. Włożyłem z powrotem - 3 pozytywne próby. Złożyłem wszystko, szafa wróciła na swoje miejsce i przy pierwszym rozruchu to samo Chłodzenie i temperatury w porządku. konfiguracja: MB: Gigabyte EP43-UD3L 1.1 F9 CPU: Intel Core2Duo E8400 E0 RAM: 2x OCZ Titanium XTC OCZ2T800C42G GPU: Gainward GeForce GTX 260 HDD#0: Seagate ST3500320AS HDD#1: WDC WD5000AAKS-00A7B2 DVD-RAM#0: LG GH22LS50 DVD-RAM#1: LG GSA-4167B PSU: Chieftec CFT 560A-12S Pomocy... :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Przetestuj pojedynczo kości ram Goldmemory. Sprawdź na innym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakrator92 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Problem rozwiązany, pamięci i płyta OK. Wywlokłem go wczoraj drugi raz i znów działał. Różnica była taka, że zamiast pełnego zestawu podłączona była tylko klawiatura ps/2 i mysz i jeden monitor. Zacząłem sprawdzać, okazało się że z nieznanych przyczyn kombajn Brothera był sprawcą wszelkich problemów. Można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...