sferis Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam, wszystko działało świetnie do tej pory. Jednakże wczoraj nagle przestał mi się uruchamiać Windows. Wszystko jest super, BIOS działa, uruchamiam tryb awaryjny, pojawia się już tło ładowania i kursor (mogę nim nawet ruszać) ale na tym koniec! Zostawiłem na noc laptopa i się dalej nie załadowało. Próbowałem potem uruchomić instalkę Windows Seven i również na uruchamianiu instalki się zacięło. Ostatecznie sięgnąłem po Ubuntu i też na etapie włączania instalki się zacina. Proszę o pomoc. P.S. Mam laptopa Acer Aspire TimeLineX 5820TG Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez sferis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medive Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 sprawdź czy jakiś system botowalny z pamięci USB pójdzie, być może jakiś błąd lub uszkodzona pamięć RAM lub coś z dyskiem jeśli system z pendriva nie pójdzie zresetuj ustawienia bios i sprawdź wszystkie opcje ponownie system z dysku. płyty i pendriva jeśli dalej nic możesz posprawdzać w miarę możliwości inny dysk i pamięci, jeśli nie to posprawdzać czy pójdzie, jak masz tylko to co w lapku i więcej kości niż jedna to posprawdzaj pojedynczo albo zrobić diagnostykę w serwisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcr Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Sprawdź plik boot.ini, czy nie jest usunięty i czy wszystko w nim jest tak jak być powinno. Kiedyś miałem podobne objawy i przyczyną był skopany ten plik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...