Pulitry Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Mam Internet mobilny w Orange i problem - nagminne przerwy w dostępie do tegoż Internetu. Przykładowo przez pół godziny normalnie korzystam z Internetu, a potem przez kolejne pół nadal jestem podłączony do sieci, ale bez dostępu do Internetu. Jak mogę to udowodnić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 (edytowane) Wiersz polecenia, wklepujesz np ping www.google.pl -tI niech sobie leci z godzinę, dwie, aż zaczną się gubić pakiety. Później kopiujesz, drukujesz i do operatora z reklamacją ;) Jak chcesz podejrzeć dotychczasowe statystyki to Ctrl Breake, jak zatrzymać to Ctrl C. Kumpel tak zareklamował DSL TPSA. Poleciał do nich z 20 stronami pingów ;) Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawciobiel Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Wiersz polecenia, wklepujesz np ping www.google.pl -tI niech sobie leci z godzinę, dwie, aż zaczną się gubić pakiety. Później kopiujesz, drukujesz i do operatora z reklamacją ;) Jak chcesz podejrzeć dotychczasowe statystyki to Ctrl Breake, jak zatrzymać to Ctrl C. Kumpel tak zareklamował DSL TPSA. Poleciał do nich z 20 stronami pingów ;) no tak, tylko że tym sposobem to na pewno nie zrobił loga dla 20 stron A4. A to dlatego, że "pojemność" konsoli pod Windowsem jest mocno ograniczona. Jeżeli chce robić loga to trzeba "wyjście" przekierować do pliku: START-> Uruchom: cmd /k ping google.com > c:\ping_log.txt Swoją drogą ciekaw jestem czy taka reklamacja jest w ogóle uznawana, bo przecież wyjątkowo łatwo takiego loga fałszować. Napisz czy kumplowi się udało cokolwiek wskórać. Do niedawna miewałem podobny problem ze stabilnością łącza internetowego (ASTER City / Warszawa). Po telefonie do supportu wymienili modem - było znacznie lepiej ale dalej bywały krótkie przerwy (restart modemu pomagał). Obecnie mamy okres wakacyjny, więc stabilność łącza jest dość wysoka. Jednak mimo wszystko zamiast ASTER polecam UPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecetowy Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Ja już daruję sobie dochodzenie za brak netu. Szkoda moich nerwów i czasu. Wiem, że miała być ustawa w tym temacie ale rozeszło się to po kościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...