mapryl Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam wszystkich, proszę o pomoc gdyż jestem kompletnie zielony w temacie sieci bezprzewodowych. Chciałbym zrobić w domu sieć wifi - w jednym pokoju pc podłączony kabelkiem i router wifi w drugim pokoju ps3 z którą chciałbym się łączyć. Zależy mi na sygnale umożliwiającym grę online, w innym wypadku nie ma sensu podłączać ps3 do internetu. Odległość to jakieś 6 metrów , na przeszkodzie stoi ściana nośna. Szybkość łącza to 6mb. Czy to się wogóle da zrobić? Jeśli tak to jakiego routera wifi potrzebuję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medive Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witaj Lepiej już wywiercić małą dziurkę i przeciągnąć kabel i zawołać kogoś żeby zacisną z drugiej strony, wifi to co teraz masz powinno wystarczyć jeżeli niema innych użytkowników Twojego wifi, ale na kabelku wciąż lepiej i stabilniej. A to czy ściana nośna niema znaczenia, chyba że chcesz razem z kablem wstawić drzwi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich, proszę o pomoc gdyż jestem kompletnie zielony w temacie sieci bezprzewodowych. Chciałbym zrobić w domu sieć wifi - w jednym pokoju pc podłączony kabelkiem i router wifi w drugim pokoju ps3 z którą chciałbym się łączyć. Zależy mi na sygnale umożliwiającym grę online, w innym wypadku nie ma sensu podłączać ps3 do internetu. Odległość to jakieś 6 metrów , na przeszkodzie stoi ściana nośna. Szybkość łącza to 6mb. Czy to się wogóle da zrobić? Jeśli tak to jakiego routera wifi potrzebuję? Zrobić się da... Skąd masz neta ? I ile możesz/chcesz zainwestować w sprzęt ? Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapryl Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 neta mam z kablowki , moge zainestowac 200-300 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) TP-Link TL-MR3420 w okolicach 110zł na Alledrogo... Ma co prawda standard N (300Mbps) którego PS3 nie wykorzysta, ale raz - masz dwie wymienialne antenki, a dwa - masz port USB do którego po zmianie softu podepniesz drukarkę, lub dysk/pena na usb... Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...