BoskiGustaw Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam, już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zakupu nowego monitora i po lekturze wielu wątków zawężyłem pole wyboru do czterech produktów: 1. Dell U2311H - wiele pozytywnych opinii, dobra matryca IPS, ponoć sprawdza się nawet w szybszych grach (FPS), można obracać go do pionu 2. LG E2370V - moje przywiązanie do marki :), matryca IPS, podświetlenie krawędziowe LED (nie wiem czy to "+" czy "-"), niski czas reakcji i specjalna funkcja odświeżania pod gry 3. LG W2486L-PF - fantastyczna stylistyka, matryca TN więc 100% brak problemów ze smużeniem, gorsze odwzorowanie kolorów niż powyższe monitory, podświetlenie krawędziowe LED, pozytywne opinie 4. LG W2363D-PF 23'' 120Hz + NVIDIA 3D VISION FV Wwa (1572233743) - Aukcje internetowe Allegro - jak szaleć to na całego, tylko nie wiem jak jest obecnie z dostępnością produktów, na których to hula ani jak się ma wydajność (tzn. czy dalej szybkość klatek spada o połowę?), musowa wymiana GPU, dopłata $$ i gorszy monitor, ogólnie jestem sceptyczny do tej opcji, chyba, że jest już wszystko zoptymalizowane i po prostu działa tak jak było w zamierzeniach Zastosowanie to plus minus 40% filmy, 40% gry i 20% pisanie/przeglądanie internetu. Rozmiar monitora to 23" lub 24", raczej w formacie 16:9 (z racji częstego oglądania filmów i grania). Wygląd monitora to sprawa drugorzędna, ważniejsza jest dla mnie jakość użytych materiałów i sam obraz. Nie mogę się zdecydować, dlatego proszę o opinie, porady i wskazówki. Dzięki z góry za pomoc :) Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez BoskiGustaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logistyk Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Ja wybrałbym monitor LG E2370V. Matryca IPS, a więc spory plus. Dobre odwzorowanie barw. Podświetlenie krawędziowe i niski czas reakcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 (edytowane) Ja też bym wybrał ten LG. Oprócz tego, że ładnie wyświetla kolory to jest wykonany w fajnej stylistyce, energooszczędny i niedrogi. Edytowane 4 Maja 2011 przez Merlin85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cons Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 LG W2486L-PF ma Full LED z funkcją wygaszania bloków podświetlenia (nie LED krawędziowe). Brat ma już 2 lata i żadnych problemów, kolory są ładne (lepsza czerń niż w innych TN dzięki wygaszaniu podświetlania). Też się nad nim zastanawiam, ponieważ jako jeden z niewielu ma Full LED, a odwzorowanie barw i tak bez postawienia 2 monitorów koło siebie nie zobaczy się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...