Serekzolty Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Witam Sytuacja była następująca.Około 16 wprowadziłem kompa w stan wstrzymania i wróciłem o 18.Zalogowałem się do gry i nie minęło więcej niż 3-4 minuty jak komp pyknął po prostu i już nie chce się włączyć.Po prostu na chwile zakręci wentylami i koniec.Włącza się jak odłącze wtyczkę P4 (4 pin) od płyty.Lecz no wiadomo że bez niej nie zadziała nic.Co to może być? Próbowałem odłączać wszystko co zbędne.Bios zresetowany Konfig: Asrock M3A785GMH/128M Phenom II x3 720BE 2GB DDR3 HD4850 Dysk Samsung 640GB Zasilane wszystko przez Amacrox warrior 400W Stawiam na płytę a Wy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Też bym typował płytę, tak zachowywał się pewien martwy ASUS na AM2. Przez chwilę przemknął mi jeszcze przez myśl zasilacz, ale to raczej mało sensowne przypuszczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Również myślałem że to zasilacz ale podłączyłem pod inny konfig (co prawda o wiele słabszy) i działało okej.Pozatym odpiąłem dyski oraz radeona i dalej nie startował.No cóż, czeka mnie wymiana ( już druga... ) tego Asrocka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 (edytowane) Wymieniłem płytę główną na Asrocka 880G Pro 3 (AM3+) Wszystko jak w starym konfigu i po starcie mam błąd na wyświetlaczu diagnostycznym 4F co w instrukcji oznacza "DXE IPL is started".Mógłby ktoś wyjaśnic cóż to jest? Oczywiście komp nie startuje Dodam,że nie mam w zasilaczu dodatkowej wtyczki 8 pinowej,są 4 piny.Na poprzednim konfigu nie była ona wymagana i sprawdziłem w instrukcji, że tutaj jest tak samo. Wszystkie wtyczki podłączone (24 pin + 4 pin + zasilanie grafy). EDIT:Odłączyłem wszystko.Dysk,kartę,nawet głupie wtyczki od włączników i uruchamiałem włącznikami na płycie i dalej nic.Po wyjęciu ramu wyświetlacz zgłasza błąd pamięci 54 czyli płyta reaguje Edytowane 24 Maja 2011 przez Serekzolty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Może uwalony procesor? Te też padają. Masz coś na podmiankę pożyczyć od kogoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 No właśnie nie bardzo mam.Dziś dzwoniłem do serwisu i Pan powiedział, że dowie się od Asrocka cóż ten błąd oznacza.A gdyby tak wyjąć procesor całkowicie? Kod powinien się zmienić chyba. PS:Znalazł by się ktoś z okolic Legnicy,chętny do podmianki w celach testu?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Procesor podmieniony i niestety...mój x3 padł sobie :( na Athlonie X2 płyta wstaje aż miło a na moim nie i na innej płycie też nie zadziałał.Czy można jakoś uzyskać gwarancję u AMD na podstawie samego opakowania i książeczki z Serial Number ? Bo nie posiadam karty gwarancjyjnej...zapodziała się gdzieś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...