Skocz do zawartości
KOZAK@25

ATI RADEON 5970@925/1250 + PHENOMII 965@3.9

Rekomendowane odpowiedzi

wITAM , tak jak w temacie chciałbym sie dowiedziec czy stary juz phenom 2 ogranicza tego radka

moje podzespoły to:

płyta : GA-MA790XT-UD4P +PII965@3.9 NOCTUA DH14 COOLER

pamięć : 8gb geil ddr3 1333mhz cl9

grafika: ASUS RADEON 5970 + ACCELERO XTREME

komputera uzywam głównie do gier takich jak BC2 na necie gdzie potrzebuje duzej ilosci fpsów i tutaj pojawia sie problem przy duzej ilosci akcji poprostu scina , gram na 1920x1080 max i czy jak bym zmienił na i7 2600k lub w przyszlosci na bazos to ta karta by odżyła ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neta mam 10mega virgin media bo mieszkam w Uk i do tego na swiatłowodzie takze napewno nie przez neta , bfc2 wykorzystuje procek w duzym stopniu i dlatego sie zastanawiam nad jego wymianą , chce miec juz kompa pod bc3 , dirt 3 i wiedzmina ale nie wiem czy jest sens bo musiał bym zmieniac płyte i procek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dlaczego wszedzie na testach 5970 na standardowych zegarach ma sporo klatek więcej jak gtx580 a co dopiero 30% szybszy na 925/1250 ?? powinien cały czas wymiatac stałe 60 bez zadnego spadku animacji do 50 lub 45 a nawet czasami 40 fps ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dlaczego wszedzie na testach 5970

Bo w testach jest i7 & ssd.

Pooglądaj testy procesorów i7, jak ma się wydajność w stosunku do PII

Poza tym w testach najczęściej widzimy, patrzymy na średni fps. Z tym jest tak jak ze średnią płacą :)

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno ssd nie zwiększa ilosci fpsów w grach , i7 pewnie tak bo jest szybszy od phenoma a w testach są średnie fpsy ale też minimalne , ja zawsze biore tylko pod uwage minimalne czyli pod największym obciążeniem , ale czy i7 aż tak zwiększy ilość tych fpsów że jest sens płacić za nowy proc + platforme jakieś ponad 1500 zł lub lepiej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi