Skocz do zawartości
Kalwas

czy ktoś robił sam WB

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie chce sobie zrobić taki większy o wymiarach 60x60x25 szerxdługxwysok. Tylko nie wiem jak to poizolować przy złączach. Chciałem zastosować mosiężne końcówki a nie rurki z miedzi bo miedź jest miękka.

Co wy o tym myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wyprowadzeni z bloku wodnego chce zrobić z jednej ztrony nie z góry.

Zamontuje na całym zestawie również normalny cooler chyba mój obecny Volcano 7+ który sie załączy w momencie przekroczenia przez procek temperatury 65 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko trochę mało realne...

1. Blok 6x6x2,5 cm będzie ważył tyle co ty, a poza tym będzie zachaczał o kondensatory na płycie.

2. Jak załozysz tego V7+ to już w ogule podłoga Ci się zarwie :lol: , a poza tym jak to wszystko zamocujesz :?: Wyrwie Ci podstawkę albo co :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.......

ludzie najpierw kombinuja jak konie pod gore, zamiast korzystac z gotowych i sprawdzonych (co wazniejsze) rozwiazan,

a potem sa posty: co zrobic zeby nie cieklo, czemu nie chlodzi tak jak powinno, boje sie swojego WC :mrgreen: itp, itd

heh............................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już o tym myślałem.

Cały zestaw będzie ważył około 2 kg = blok 800g + cooler około 600g + mocowanie + rezerwa.

Do czego są otwoty w płycie głównej. Zeby przykręcić płyte do obudowy albo WC do tego.:)

Wogóle to chyba zmienie płyte na EPOX-a na KT333 żebym miał nap. 2,2V i wyższe magistrale. Bo moja ma max 166 i to niestabilne (ale to raczej przez słabe pamięci, które i tak wymienie na Samsungi). :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.......

ludzie najpierw kombinuja j.....

Najprościej jest kupić gotowe np. Vapochili albo gotowe WC.

Co to za radocha. A tak to będe dumny ze swego kompa, bo chłodzenie jest wo 80% mojej produkcji. Zresztą jak zrobie sam to wiem że nie robie na odpier.... i tyle i nie pzekonasz mnie że lepiej kupić gotowe.

Poza tym żeby było ciekawiej chce zastosować peliter, ale na początek jakiś nieduży taki z 70W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście jutro odbieram bloczek! Zamówiony u ślusarza, ale gość naprawde się w to wciągnął nawet mi wykombinował najlepszy kształt i materiały. Co do lutowania to lutowany będzie lutem srebrnym Tak to on chyba określił. Może nawet da się pomalować za niewielkie pieniądze na czarny mat. Spód ma być lustro i może zrobi jeszcze paste na bazie miedzi ale to sie pomyśli czy warto. Całość kosztowac mnie będzie 50 zeta i zapinka 15 zeta. Taka jak od Mate'a. Teraz tylko polowanie na pompkę i nagrzewnice od CC lub Sierry lub Lublina i w droge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzieliscie moj blok wodny? on ma 11x10x5cm, wazy 4kg i jakos moj epox 8k7a+ sie nie zarwal, mocowanie w otworki od socket a

Tak, tylko że ty to Ty a Kalwas to Kawlas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzieliscie moj blok wodny? on ma 11x10x5cm, wazy 4kg i jakos moj epox 8k7a+ sie nie zarwal, mocowanie w otworki od socket a

Zresztą zobaczycie zdjęcie mojego sprzętu jak już go zrobie do końca.

Będzie to pierwszy komp, no poza Liska, który zasłóży na miejsce w dziale Modyfikacji. Bo jak narazie to nie ma tam kompa którym można by sie chwalić.

Ani osiągami ani wyglądem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą zobaczycie zdjęcie mojego sprzętu jak już go zrobie do końca.

Będzie to pierwszy komp, no poza Liska, który zasłóży na miejsce w dziale Modyfikacji. Bo jak narazie to nie ma tam kompa którym można by sie chwalić.

Ani osiągami ani wyglądem.

Oczywiscie piszesz to bez cienia samochwalstwa, i calkiem bezstronnie ?

Grunt to skromnosc :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne

...jestem piękny, uroczy, popatrz w moje oczy

a już napewno skromny

Dobra a teraz serio zobacz ten dział. I spójrz na podobne działy na zagranicznych stronach albo chociaż na ModeKomp, czy jakoś tak.

Oczywiscie masz racje, przyznaje

Aczkolwiek zauwaz taka drobna rzecz : dostep do akcesoriow i ich ceny u nas i za granica.

Stac Cie na takie mody ? Moze akurat tak.

Ilu z userow tego forum moze sobie pozwolic na cos podobnego ?

heh................. piekny i bogaty kraj : Polsha :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...