Skoki Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Witam mam małą prośbę po zainstalowaniu Windowsa xp w menadzerze urządzeń wystąpiły pewne błędy których nie umiem skorygować i prosił bym o pomoc otóż mam taki sprzęcik Intel Pentium Dual CPU E2180 @2.0GHz 3.5Gb ram Nvidia Geforce 9600 GSo problem wystąpił w znalezieniu sterowników pod ta płytę GA-P31-DS3L Karta dziękowa jest zintegrowana i nie mogę odtworzyć muzyki nie wiem też jak sprawdzić jaka jest by ściągnąć sterowniki w menadzerze wyskoczył mi taki komunikat: Kontroler Ethernet Kontroler magistrali zarządzania systemem Kontroler Uniwersalnej magistrali szeregowej USB Nieznane urządzenie PCI Device co mam zrobić i jak sprubować to naprawić ?? prosił bym o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Nie masz oryginalnej płyty ze sterownikami? Jeśli nie- pociągnij je stąd: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-p31-ds3l_1x/download/ Pierwszy zainstaluj sterownik chipsetu, reszta jak Ci pasuje. Kartę graficzną instalowałeś czy masz ją na standardowym sterze XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skoki Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 zainstalowałem z płyty a komp jej nie widzi więc chyba trzeba będzie to zmienić a mógł bym widzieć co z tą karta dźwiękową? można coś doradzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Z tego co napisałeś informacje z menagera świadczą o tym, że żadne sterowniki nie zostały zainstalowane- sieciówki, chipsetu, dźwiękówki... Jeśli chodzi o dźwięk- ściągnij stery z linka powyżej, uruchom instalkę i pójdzie. Jeśli nie, to przy następnym komunikacie o wyszukiwaniu sterów wskaż katalog ze ściągniętymi sterownikami- powinien znaleźć. Choć jeśli nic nie jest zainstalowane (opieram się na Twoim info z menadżera) to instalowanie dźwiękówki jako pierwszej może nie być zbyt szczęśliwe (może, ale nie musi). BTW- piszesz z tego kompa? Jeśli tak, znaczy masz neta i info o braku sterów "Kontroler Ethernet" mija się z prawdą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skoki Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 no tak neta mam ale to iplus :( odnośnie tego chipseta to nie wiem gdzie to wypakować uruchomiłem info update i pokazała mi się instalka że mam czekać i tak już pół godziny nie wiem może to coś pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...