hugob Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 jak w opisie, uszkodziłem fizycznie cd z wersją home. Teraz się zastanawiam czy wgrywając wersję Pro oem i podam kod z obudowy od wersji home to uzyskam efekt jak w win 7. Czyli legalną wersję home. Nie chodzi mi o piracenie, poprostu uszkodziłem orginalny dysk cd i udało mi się dostać od kolegi jego dysk z wersją pro z laptopa który skończył pod kołami tira. Pytam bo słyszałem o takim zachowaniu windowsa 7 i zastanawiam się czy XP tak samo się zachowa czy muszę szukać płytki z wesją home.Zależy mi na szybkiej odpowiedzi bo potrzebuję reinstalować system, a nie chcę zostać bez systemu, jeśli xp pro oem nie przyjmie kodu z obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Chyba nie zadziała. A czy czasem MS nie miał w zwyczaju wymieniać takich płytek na podstawie legalnego seriala i/lub dowodu zakupu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Musisz mieć płytę XP Home. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Nie, XP się tak nie zachowa, trzeba mieć płytę do Home. Z XP były w ogóle niezłe jazdy, zwłaszcza z wersjami dedykowanymi (np. dla Fujitsu-Siemensa) - z tego co pamiętam, to kody od nich nie działały z czystą wersją systemu, tylko z tą, która była na recovery cd lub partycji. Zakładam, że posiadasz najnormalniejszego XP Home OEM? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Wystarczy pobrać kopie 1:1 wersji home i wypalić i po co zbędnie kombinować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...