avatr Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Witam. Przymierzam się do kupna jakiegoś netbooka. Obecnie posiadam Fujitsu Siemens pi1505. Stał się dla mnie już za duży oraz za wolny. Pod uwagę na razie biorę netbooki: -Asus 1015PN -Acer AO522 -Acer AO722 (tu nie wiem czy przypadkiem nie będzie dla mnie za duży). Poszukuję jakiejś mobilnej 10". Chcę coś małego z przyzwoitym działaniem na baterii. Miło by było gdyby była matowa matryca ale... to rzadkość. Do tej pory miałem glare i jakoś sobie radziłem więc ostatecznie to przeżyję. Chciałbym, żeby to była wydajna jednostka ponieważ miałby zastąpić mi moją 15". Tutaj się rodzi moje pytanie czy procesory: C-50 oraz N550 są szybsze, wydajniejsze od Intel Core Duo T2250, 1733 MHz (13 x 133)? Oraz obecnie posiadam zintegrowaną grafikę Mobile Intel? 945GM Express Chipset Family. Chciałbym tylko potwierdzić swoje myśli. Grafiki Radeon HD 6250 oraz nVidia GeForce GT218 + Intel Graphics Media Accelerator 3150 są mocniejsze/wydajniejsze od tego co obecnie posiadam? Chciałbym żeby na netbooku ruszyły jakieś starsze gry. Zależałoby mi też chociaż na 15-20FPS w World of Warcraft. Który z wymienionych przeze mnie netbooków zadowoliłby mnie, który jest najwydajniejszy? Może polecicie coś innego jeszcze? Zakres cenowy to ~1500zł. Najlepiej jak najtaniej i wydajniej odpowiednio do ceny. Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 (edytowane) AO722 sam takiego zakupiłem wczoraj i jestem bardzo zadowolony - czas pracy jest na prawdę rewelacyjny no i wiele innych aspektów go wyróżnia - przede wszystkim cena/jakość najlepsza Radek 6270 ma całkiem fajne osiągi jak na takiego netbook-a WOW odpali bez problemu PS> Netbook jest na prawdę super jest on pośrednio ulokowany miedzy typowym netbookiem a laptopem gdyż wcale matryca nie jest taka mała ale za to jest na prawdę bardzo cienki i lekki bateria trzyma wysmienice winda 7 również hula. Wcale nie jest taki delikatny jak się wydaje. POLECAM Edytowane 18 Października 2011 przez SubMaFioZo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...