rampage90 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam forumowiczów. Chciałbym się was poradzić w moim małym problemie :) Otóż posiadam radeona hd 4870 od producenta gigabyte z chłodzeniem zalmana. Jako ze ten system chłodzenie nie było wydajne i temp rdzenia w stresie osiągały 100c postanowiłem zmienić chłodzenie i zakupiłem Twin Turbo Pro. Po zamontowaniu chłodzenia ucieszyłem sie bo temp pamięci jak i rdzenia spadły do 50c w stresie i już nie mam problemu z arefaktami itp które powodowała kosmiczna temperatura :) Ale pozostał 1 problem. Od zawsze temperatura Vddc 1/2/3 osiągała granice 130c (podczas obciążenia przez OCCT) po zmianie na twin turbo i oklejeniu sekcji zasilania ta temp nie spadła... ;/ Sa to 3 ostatnie temperatury z programu GPU-Z. Zamieszczam poglądowe zdjęcie pcb mojej grafiki z zaznaczonymi elementami sekcji zasilania na które przykleiłem radiatory. I proszę was forumowicze abyście powiedzieli mi gdzie brakuje jeszcze radiatorów ze ta temp vddc jest tak wysoka. Dodam ze zostały mi 3 radiatory z zestawu bo moja sekcja zasilania posiadała mniej elementów niż sekcja zasilania przedstawiona w instrukcji obslugi z Twin turbo I czy te temp vddc nie zajadą mojej karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...