Skocz do zawartości
rampage90

4870 + twin turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Chciałbym się was poradzić w moim małym problemie :)

Otóż posiadam radeona hd 4870 od producenta gigabyte z chłodzeniem zalmana. Jako ze ten system chłodzenie nie było wydajne i temp rdzenia w stresie osiągały 100c postanowiłem zmienić chłodzenie i zakupiłem Twin Turbo Pro. Po zamontowaniu chłodzenia ucieszyłem sie bo temp pamięci jak i rdzenia spadły do 50c w stresie i już nie mam problemu z arefaktami itp które powodowała kosmiczna temperatura :)

Ale pozostał 1 problem. Od zawsze temperatura Vddc 1/2/3 osiągała granice 130c (podczas obciążenia przez OCCT) po zmianie na twin turbo i oklejeniu sekcji zasilania ta temp nie spadła... ;/

Sa to 3 ostatnie temperatury z programu GPU-Z.

Zamieszczam poglądowe zdjęcie pcb mojej grafiki z zaznaczonymi elementami sekcji zasilania na które przykleiłem radiatory.

I proszę was forumowicze abyście powiedzieli mi gdzie brakuje jeszcze radiatorów ze ta temp vddc jest tak wysoka. Dodam ze zostały mi 3 radiatory z zestawu bo moja sekcja zasilania posiadała mniej elementów niż sekcja zasilania przedstawiona w instrukcji obslugi z Twin turbo

I czy te temp vddc nie zajadą mojej karty ?

post-187464-0-52424200-1306951294_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi