Carrlloo Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam. Jak mam skonfigurować się tak aby przesyłać pliki i dzisłał net? Posiadam modem ADSL ZXDSL 831 All (ten od neostrady) + Router TP-LINK TL-WR741ND z oprogramowaniem Gargoyle + PC Windows XP Pro SP2 + Netboka Windows 7 HP. Podłączone jest to tak: kabel od internetu do modemu potem skrętkom do TP-Linka z TP-Linka skrętką do PC i Przez WiFi do Netbooka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 (edytowane) Konfigurowałeś to już jakoś czy jeszcze nie ? PS. Jeśli nie, to wpierw podepnij sam modem do komputera i pokaż screena z zakładki configuration/internet tegoż urządzenia... Edytowane 2 Czerwca 2011 przez wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carrlloo Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 A ja sam już nie wiem kombinowałem na wiele sposobów co dokładnie chcesz screenie A jeszcze wyskakuje mi taki błąd na netbooku, widać PC ale nie da się zajrzeć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 co dokładnie chcesz screenie Opcje w zaawansowana instalacja i w zarządzanie... Ale mniejsza z tym -> ustaw modem jako Bridge wedle tego co tepsa ma na stronie: TP - konfiguracja połączenia z Internetem - ale w miejscu w którym masz wpisać IP (czyli obrazek numer 6) wpisz inny niż 192.168.1.1 adres (chociażby 192.168.2.2 - na alternatywnych softach standardowym adresem jest właśnie 192.168.1.1 i miałbyś problem z wbiciem się na modem później)... Warto by też WYŁĄCZYĆ serwer DHCP w modemie - standardowo był/jest (zależnie chyba od softu) włączony i na alternatywnych softach czasami sprawia kłopoty... Później podpinasz router do modemu i do komputera i wbijasz na niego... Zakładka Konfiguracja -> Podstawowa, Zaznaczasz opcję GATEWAY, Połączony przez PPPoE, Login i hasło - to wiadomo, Tryb pracy -> Podtrzymaj połączenie, Czas między pingami możesz zostawić taki jaki jest (zwykle coś z zakresu 3-6 się ustawia), Zapisz zmiany... Możesz looknąć później w zakładkę STATUS czy dostałeś poprawny adres IP z neo... A co do problemu z zalogowaniem się do innego kompa z XP - czyżbyś konto gościa miał wyłączone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...