zielonahawajka Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 W załączniku przesyłam zrzut ekranu. Wczoraj składałem kompa i dzisiaj zaczęło do mnie docierać, że coś spaprałem. Proszę potwierdźcie moje przypuszczenia. Dodam, że radiator jest letni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Nie wiem może narażę się na śmieszność ale gdzie ty tutaj widzisz jakiś problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonahawajka Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Temperatura?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Ale jaka temperatura skoro radiator letni ? takie błędne odczyty to norma(zakładam, że dobrze założyłeś cooler). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonahawajka Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Raczej dobrze. To sa tylko 4 ghz a on juz ma 70 st. w stressie (w idlu ok 30 przy wlaczonym eiscie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 jeżeli odczyt pokazuje że masz 70C na procku a radiator jest letni to nie masz się co martwić... przy 70C na rdzeniu PERFORMA powinna cię parzyć jeżeli tak faktycznie by było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zdecydowanie sprawdź docisk chłodzenia. Po zdjęciu radiatora obejrzyj czy pasta jest równomiernie odciśnięta na procu i Performie. Jaką metodą nakładałeś pastę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonahawajka Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zdecydowanie sprawdź docisk chłodzenia. Po zdjęciu radiatora obejrzyj czy pasta jest równomiernie odciśnięta na procu i Performie. Jaką metodą nakładałeś pastę? Docisk jest na pewno odpowiedni. Pastę nakładałem pędzelkiem (miałem liquid pro z przed 3 lat ;). Jak robiłem to ostatnio 3 lata temu to mi się udało, a teraz chyba też zrobiłem to dobrze. Właśnie ze względu na tą pastę jestem tak przerażony, bo wiem jaki będę miał hardcore przy zdejmowaniu jej. Może dałem jej za mało..ale procek błyszczał jak sreberko - czyli teoretycznie powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 radiator jest letnitemperaturę sprawdzasz na finach czy rurkach, podstawie? Wydaje mi się, że przy źle założonym chłodzeniu, po godzinnej sesji Linxa, Orthosa czy OCCT klip mocujący procesor powinien być cieplejszy od podstawy Performy. Zrób taki test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonahawajka Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Problem rozwiązany. Okazało się że podstawa radiatora jest minimalnie zaokrąglona. Cienka warstwa pasty liquid pro łączyła procesor z podstawą tylko dwiema krawędziami procesora. Wystarczyło dołożyć troszeczkę pasty. Na szczęście nie muszę tego "szatana" zdrapywać. Teraz temp przy 4 GhZ w stressie sięgają max 57 C. Czy to jest przyzwoity wynik? Edytowane 15 Czerwca 2011 przez zielonahawajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Problem rozwiązany. Okazało się że podstawa radiatora jest minimalnie zaokrąglona. Cienka warstwa pasty liquid pro łączyła procesor z podstawą tylko dwiema krawędziami procesora. Wystarczyło dołożyć troszeczkę pasty. Na szczęście nie muszę tego "szatana" zdrapywać. Teraz temp przy 4 GhZ w stressie sięgają max 57 C. Czy to jest przyzwoity wynik? Przyzwoity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...