spike_irl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam wszystkich forumowiczow. Najpozniej w grudniu musze kupic pozadna maszyne. Zalezy mi na tym, aby laptop byl lekki i jak najcienszy. Niestety nie na tym sie konczy, poniewaz od czasu do czasu lubie sobie zagrac, wiec notebook powienien byc wyposazony w dedykowana karte graficzna i odrazu mowie .... Nie jestem zainteresowany GF 310 bo nie chce wymieniac laptopa za pol roku. Dostepnasc laptopa w Polsce nie jest konieczna. Patrzylem na nastepujace urzadzenia : Macbook AIR - slaba karta graficzna i ogolnie nie najlepsze komponenty (nie wiem czy na systemie appla mozna normalnie grac) MacBook PRO dosc dobry ale (nie wiem czy na systemie appla mozna normalnie grac) Asus u31 i u41 - u31 lepiej mi odpowiada bo jest mniejszy lecz ma gorsza karte graficzna niz u41 Nowosc - asus ux21 - Idealny (podobno ma byc wersja 13") lecz brak karty graficznej robi swoje Samsung sens qx412 - prawie idealny , lecz mialem nadziej na jeszcze cos cienszego i lzejszego .... moze z 13" matryca Samsung Series 9 - slim /np900 - cena jest dosc wysoka a grafika to tylko GPU Intel HD Graphics 3000 MSI x-slim x460 - ta sama sytuacja jak z samsungiem. prawie idealny ... lecz troche gruby i matryca 14" - nie jest zle ale wolal bym 13" Wiec .... Na laptopa nie chcial bym wydac wiecej niz 1500 euro. Chcialbym zeby laptp byl wyposazony w 13" .... naprawddde max 14" .... bo przecierz ma byc mobilny ! Mam nadzieje ze uda sie cos wybrac z powyzszej listy badz znalesc cos nowego. Z gory dziekuje i czekam na odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam wszystkich forumowiczow. Najpozniej w grudniu musze kupic pozadna maszyne. Zalezy mi na tym, aby laptop byl lekki i jak najcienszy. Niestety nie na tym sie konczy, poniewaz od czasu do czasu lubie sobie zagrac, wiec notebook powienien byc wyposazony w dedykowana karte graficzna i odrazu mowie .... Nie jestem zainteresowany GF 310 bo nie chce wymieniac laptopa za pol roku. Dostepnasc laptopa w Polsce nie jest konieczna. Patrzylem na nastepujace urzadzenia : Macbook AIR - slaba karta graficzna i ogolnie nie najlepsze komponenty (nie wiem czy na systemie appla mozna normalnie grac) MacBook PRO dosc dobry ale (nie wiem czy na systemie appla mozna normalnie grac) Asus u31 i u41 - u31 lepiej mi odpowiada bo jest mniejszy lecz ma gorsza karte graficzna niz u41 Nowosc - asus ux21 - Idealny (podobno ma byc wersja 13") lecz brak karty graficznej robi swoje Samsung sens qx412 - prawie idealny , lecz mialem nadziej na jeszcze cos cienszego i lzejszego .... moze z 13" matryca Samsung Series 9 - slim /np900 - cena jest dosc wysoka a grafika to tylko GPU Intel HD Graphics 3000 MSI x-slim x460 - ta sama sytuacja jak z samsungiem. prawie idealny ... lecz troche gruby i matryca 14" - nie jest zle ale wolal bym 13" Wiec .... Na laptopa nie chcial bym wydac wiecej niz 1500 euro. Chcialbym zeby laptp byl wyposazony w 13" .... naprawddde max 14" .... bo przecierz ma byc mobilny ! Mam nadzieje ze uda sie cos wybrac z powyzszej listy badz znalesc cos nowego. Z gory dziekuje i czekam na odpowiedzi. W mojej opinii nie ma czegoś takiego jak 13,3" do gier. Jeśli chcesz mieć coś mobilnego i jeszcze nadającego się do pracy - 13,3" to jest odpowiedź, a jeśli chcesz jednak odczuwać jaki taki komfort grania, to jednak 14,1" - nie stracisz wiele na mobilności, ja pracowałem z wcale nie lekkim HP z serii b6000 14,1" i nie narzekałem czy jechałem samochodem czy pociągiem, a generalnie w 14 ładują już sensowne karty grafiki + intel gma oczywiście dla oszczędności. bo ma byc mobilny jak sam mówisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...