sawer Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Witam! W najbliższym czasie chciał bym kupić jakomś karte graficzną do 280 zł. Wiem ze za tyle nie kupie nic specjalnego, ale niezabarodzo się na tym znam. Czy mogli byscie mi cos doradzic?? Jak patrzyłem w cennikach to w tej cen9ie widzialem takie karty jak : gf MX 440 64 mb ddr tvout gf MX 440SE 64 mb sdr tvout Radeon 9000 64 mb tv -Out BOX DDr 64MB MX440 128bit DDR TV-out oem 64MB GF4 Gainward PRO/450SE TV OEM 64MB GF4 Gainward Pro/600 TV OEM Nie wiem czym się różni MX od PRO. Słyszalem natomiast ze jak karta ma napisane SE to jest wielki syf i ze mam nie kupować. Prosze pomozcie mi :):) z góry thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 wyrzuc wszystko co ma w nazwie MX otrzymany wynik przepusc przez link: http://forum.purepc.pl/search.php i jak zobaczysz zblizajaca sie ksywe REED to uciekaj :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ...psssss.....radeon 9000.....psss....the best (mnie tu nie bylo jakby reed byl .....:P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Z tego co napisałeś kupiłbym Radeona 9000. Może warto trochę zaczekać, zaoszczędzić kilkadziesiąt zł i kupić Radeona 9100 (128bit). Jesteś tu nowy więc masz prawo pytać, ale ten temat był poruszany mnóstwo razy. Następnym razem trochę poszukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Oczywiście R9000, ale ja bym proponował poszukać na Allegro - za 300 zł można już mięc R9100 Sapphire!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 dokldanie jak masz pakowac kaske tolepiej doskladaj i r9100 - i no offence z tym poczatkiem ale to juz do znudzenia idzie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawer Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Sorki za to jestem tu pierwszy raz, next razem pobawie sie szukaniem. W allegro bym chętnie kupił, ale troche sie boje o jakiegos wała, albo ze bedzie cos popsute. Moze i pozbieram do tego Radeonika 9100. Thx za pomoc. Pozdrooffki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Masz racje - dozbieraj do r9100 --- tylko nie zrob sie w konia i nie wez 64bit !!! -szkoda kasy, (a jak juz bedziesz mial kase to Ci ktos napisze: dozbieraj pare zl i wez .....R9x00 idt. :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 hehe nie no przeskok do nastepnego liczacego sie modelu jest jednak dosc znaczny wiec chyba nie bedziemy przesadzac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 a jesli nie dozbierasz to tak jak mowia r9000 szczegolnie ze juz da sie podkrecac bezproblemowo pod win xp jak iinnymi sysami ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Niekoniecznie tak jest z tym SE na końcu tak jak napisał Sawer. Jeśli ta wersja SE ma 128 bitową szynę pamięci i to na DDR-ach to jest to bardzo dobra karta. Sam ci polecam kupić własnie taką kartę GF4mx440SE Leadtek Winfast +TV out, bo uważam że jest to jedna z lepszych mx-ów. Ja kupowałem ją 3 miechy temu za 319zł i jestem z niej zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 co ci z 128bitow skoro nie ma wbudowanych shaderow - przeciez wyglad obrazow liczy sie tak samo jak FPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Ichmo jeśli miał byś kupić MX to polecam ci tylko 4MX440 Pro 600 z pamięciami BGA 3.6ns Gainwarda. Kosztuje koło 270-280zł i sie zaj... kręci. Standardowo ma wydajność R9000 a po podkręceniu spokojnie powinieneś na jakimś dobrym Antku minmum 2GHz rpzekroczyć 8500 pkt w 3D marku 2001Se. A ja bym dopłacił 30zł i miał bym na giełdzie Saphira 128bitowego i na DDR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...