z3l Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 Witam witam, ja tak krotko - sugeruje sie po prostu zestawami na czerwiec od pure pc i trzema polecanymi modelami: Xigmatek Gaia SD1283 [CAC-SXHH3-U08] - 99,00zł : Esc.pl Zalman CNPS10X Performa - 130zł : Esc.pl SilentiumPC Fortis HE1225 [sPC043] - 130zł : Esc.pl ktory z tych trzech bedzie najchlodniej dawal? Generalnie praca biurowa i pełna pasywka, a zeby bylo zimno jak sporadycznie od czasu do czasu wlaczy sie jakas gre. wydaje mi sie, ze gaia slabiej i teraz nie wiem, czy zalman czy silentiumPC bedzie lepiej :) ps. jakies kolki do montowania plyty glownej, zeby nie wpadala w rezonans sa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 Jeżeli chcesz pasywnie to Gaia, musisz postawić na szerokie finy pod lekki przewiew. Płyta w rezonans ... (??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 haha w ogole jak ja temat nazwalem, jakby jakis moderator mogl zmienic na CPU, tak to jest jak czlowieka zagaduja ;) Z kolkami juz nie wazne - po prostu nie zrozumialem brata, myslalem ze ma normalnie wkrecona cala plyte glowna i wpada mu w drgania, a okazalo sie, ze polowa po prostu wisi luzem i zreszta wentylator od CPU robi mu w srodku niezla zawieruche i stad problem. Wezmiem gaje, dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...