Skocz do zawartości
superduty

Co zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie zakupiłem płytę do kompa przez internet, paczka pewnie dojdzie jutro (dziś 28,06), chcę oddać tę płytę do sklepu i nie wiem do którego punktu regulaminu sklepu mam się stosować, aby nie było problemu? Dodam że mam już inną płytę w kompie, a tą zamówioną chcę oddać.

Paragraf 11

3. Jeżeli kurier nie zastanie Kupującego pod adresem dostawy, awizuje przesyłkę. Ponowna próba dostawy towaru nastąpi w ciągu następnych 48 godzin od daty wystawienia awiza. Kurier wystawia drugie awizo wskazujące miejsce, gdzie Kupujący może odebrać przesyłkę. Przesyłkę należy odebrać w terminie do 4 dni od daty wystawienia drugiego awiza. Po 4 dniach następuje anulowanie zamówienia, a kosztami zwrotu produktu obciążany zostaje Kupujący.

5. W przypadku dostawy kurierskiej na Kliencie spoczywa obowiązek sprawdzenia zawartości paczki pod kątem zgodności z zamówieniem oraz stanem fizycznym dostarczonego towaru (w obecności kuriera). Jest to warunek konieczny w przypadku jakiejkolwiek reklamacji czy to ilościowej czy jakościowej.

6. Przed odebraniem przesyłki od kuriera Kupujący ma obowiązek sprawdzić, czy opakowanie nie uległo uszkodzeniu podczas transportu. Należy zwrócić szczególną uwagę na stan taśm i plomb zabezpieczających przesyłkę.

7. W przypadku gdy uszkodzone jest opakowanie przesyłki, plomby i/lub taśmy zabezpieczające, bądź sam towar, jak też jeżeli otrzymany produkt jest niekompletny, Kupujący powinien odmówić przyjęcia przesyłki; powinien także sporządzić w obecności kuriera protokół szkody, zawierający wyszczególnienie uszkodzeń lub braków oraz datę i godzinę doręczenia.

8. W razie wystąpienia okoliczności, o których mowa w ust. 7 powyżej Kupujący powinien niezwłocznie skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta sklepu internetowego celem wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.

Paragraf 18

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy musi zostać przesłane na piśmie wraz z towarem na adres: Centrum Serwisowe Pcmaster.pl.pl, ul. xxx 2, (miejscowość) , z dopiskiem "Odstąpienie od umowy".

3. Koszt dostawy sprzętu zwracanego w ramach „odstąpienia od umowy” pokrywa kupujący.

4. Zwracany w trybie opisanym w § 16 Regulaminu towar zostanie przyjęty przez xxx.pl Spółka jawna tylko wtedy, gdy będzie znajdować się w oryginalnym, nieuszkodzonym, niesklejonym taśmą opakowaniu, a stan samego towaru pozostanie niezmieniony w stosunku do stanu pierwotnego (w jakim otrzymał go Kupujący). Towar nie może nosić śladów użytkowania.

5. Prawo odstąpienia od umowy nie przysługuje Kupującemu przypadku kupna nagrań audiowizualnych oraz programów komputerowych zapisanych na nośnikach po usunięciu przez Kupującego ich oryginalnego opakowania (folii zabezpieczającej),

6. W przypadku zwrotu towaru opisanego w pkt.3 §20 Regulaminu firma xxx.pl Spółka jawna gwarantuje zwrot kwoty równej wartości zamówienia po odjęciu kosztów transportu lub przekazania zapłaty za pobraniem. Zostaje wówczas wystawiona faktura korygująca. Oryginał i kopia zostają wysłane do klienta listem priorytetowym. Klient powinien odesłać podpisaną kopię faktury korygującej, a po otrzymaniu jej, w ciągu 7 dni roboczych, sklep dokonuje zwrotu pieniędzy na konto Klienta.

Rozumie, że mogę nie przyjąć przesyłki i po drugim awizo płyta wraca do sklepu i ja płacę za przesyłkę?.

Ewentualnie przy odbiorze paczki od kuriera to mam jej nie otwierać (sprawdzać), bo musi być w takim stanie jaką mi przysłano abym mógł ją oddać do sklepu gdy będę odstąpywał od umowy do 10 dni od nabycia, oczywiście wcześniej wyślę pismo. Czy mogę od razu złożyć takie pismo wraz z paczką w sklepie, dodam że sklep jest w moim mieście, czy lepiej wysłać pismo z potwierdzeniem odbioru?

Doradźcie jak mam postąpić, aby nie mieć problemu i mieć z powrotem kasę.

Na zakończenie dodam że w paragr. 18 pkt.6 jest mowa o pkt3. Par.20 którego nigdzie nie ma, regulamin kończy się na paragr. 19-stym.!!! Może mnie ktoś oświeci?

Edytowane przez superduty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi