Neeck. Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 (edytowane) Witam ! Otóż zakupiłem wczoraj laptopa HP Pavilion DV6000 na allegro bez dysku twardego . Gdy przeglądałem dziś allegro natrafiłem się na coś takiego jak "kieszeń na dysk/koszyk" (link poniżej) http://allegro.pl/koszyk-dysku-hdd-hp-dv-6000-dv6000-i1679544829.html Po rozkręceniu swojego laptopa zauważyłem ze owej on nie posiada tylko pusta czarna dziurę i port do wpięcia dysku . Z tego co wiem to w sklepach komputerowych nie można tego dostać , czy jest mi to potrzebne aby zamontować dysk czy mogę tylko podpiąć go i zakręcić klapkę . I mam jeszcze drugie pytanie , czy jeżeli kupie dysk zewnętrzny USB , czy będzie mógł mi on służyć jako dysk standardowy czyli taki wbudowany . Bo z tego co próbowałem na pendrive 16gb zainstalować windows 7 to nie wykrywało żadnych dysków . Pilnie proszę o pomoc/odpowiedź bo jutro idę kupić dysk do jakiegoś sklepu w moim mieście . Edytowane 1 Lipca 2011 przez Neeck. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Kliknij w link, który wkleiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neeck. Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Już poprawiłem , coś musiało mi się zepsuć przy kopiowaniu . Znalazłem coś takiego jeszcze na allegro : Ramka + przejściówka dysku HP DV6000 dv9000 (1624590922) - Aukcje internetowe Allegro , tej przejściówki tez nie posiadam , czy istnieje możliwość montażu dysku bez przejściówi i kieszeni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Bez koszyka tak, bez przejściówki nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neeck. Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 (edytowane) znajomy powiedział mi ze mogę tam wsadzić poprostu dysk ATA /2,5 ale nie wiem czy do końca tak jest bo z tego co patrzyłem to moje gniazdo w laptopie IDE / ATA jest na 22 piny , a dyski na allegro maja ich po 24/26 , i nie wiem czy będę mógł je zastosować , może lepiej kopic kieszeń + przejściówkę + dysk sata Edytowane 2 Lipca 2011 przez Neeck. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 (edytowane) Podaj dokładny model laptopa. DV6000 chyba nie miały już ATA. A ta przejściówka nie służy przetworzeniu sygnału SATA-ATA tylko zmienia sposób podłączenia dysku SATA na hapekowski wynalazek, jak kupisz ATA to równie dobrze będziesz mógł go dać znajomemu w gratisie i ładnie z nim pożegnać. Edytowane 2 Lipca 2011 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neeck. Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 HP DV6000 z AMD Turion 64 x2 2,0Ghz , 1GB Ram DDR2 , Geforce 7600Go ,no i bez dysku . A nie wiesz czy ta przejściówkę mogę dostać w normalnym sklepie typu : Komputronik etc. ?? Czy tylko pozostaje mi allegro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Tylko Allegro, ewentualnie może ja jakąś znajdę. Daj znać na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neeck. Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Zakupiłem dzisiaj na allegro dysk : WD SCORPIO BLUE 160GB 5400 8 MB WD1600BEVT (1692770529) - Aukcje internetowe Allegro Oraz kieszen + adapter : KIESZEŃ + KONEKTOR DO HP PAVILION DV6000 DV9000 (1692033608) - Aukcje internetowe Allegro Czy bedzie to pasowalo i bedzie all ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...