Skocz do zawartości
BankaiGoku

Nowa obudowa [ 200 zł ]

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję nowej obudowy do mych podzespołów . Wymiana najprawdopodobniej będzie konieczna gdyż będę wymieniał niektóre części , a nie chcę mieć tłoku w mojej ATX-L8003 , co tez mogło by spowodować większa temperaturę . Czytałem Polecane ale jakoś nie mogę wybrać , lub po prostu nie przekonują mnie one .

Dodam jeszcze że obudowa musi być ze sklepu HITECH

Wymagania :

- Jak najbardziej przewiewna i trzymająca zimną temperaturę

- Przedni panel w miarę estetyczny

* Gdyby były porty USB i inne na dole w przednim panelu ( ale to nie tak mocno wymagane )

Znalazłem bardzo fajne dwie obudowy ::

#Frontier ATX GLACIER

#Revoltec SIXTY3

Co o nich sądzicie ? Może coś zaproponujecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż mogę od siebie polecić.

1. Nie pisz jednego posta pod drugim bo jesteś nowy i tym bardziej zasłużysz na warna a podbijanie świadczy o wrodzonej upierdliwości i niecierpliwości wobec użytkowników forum.

2. Dlaczego akurat MUSI w Hitechu ?

3. Takie pytania zadaje się w Co Kupić ?

Co do obudów:

Frontier ATX Glacier : taka sama tania buda jak SPC Gladius czy Xigmatek Asgard - niby robi wrżenie ale ... nic poza tym

Revoltec SIXTY3 : przerost formy nad treścią, za dużo przekombinowanych mocowań na napędy i tandetny bez śrubowy montaż, który doprowadzi Cię do siwizny. Oczywiście możesz go zdemontować i tradycyjnie zastąpić śrubkami ale zostanie Ci po nim w ramach wspomnienia piękna dziura.

Za 200pln nie poszalejesz więc albo pozostań przy sprawdzonym rozwiązaniu jak CM Elite albo doinwestuj w coś klasy Antec 300/Fractal Core 3000/Sharkoon Rebel 9.

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak chyba zainwestuje w Revoltec SIXTY3 . CM w ogóle mnie nie przekonuje .

1. Przepraszam

2. Gdyż kupuje tam całe osprzętowienie , wymieniam też kilka innych podzespołów . A ściąganie z kilkudziesięciu sklepów mnie nie kręci , nie mówiąc już ile zachodu by było gdyby coś się zepsuło i na gwarancje trzeba by było nieść .

3. Nie wiedziałem

Tego revolteca ściągnę z allegro wyjątkowo , no chyba że jeszcze coś zaproponujecie .

Edytowane przez BankaiGoku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi