behemothxx Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam a więc tak od jakiegoś czasu nie mogę odpalić żadnej gry (gdy włączam grę pokazuje się przez kilka sekund ekran startowy gry a następnie robi się ciemny ekran i wywala do pulpitu) od razu zaznaczę że przeinstalowałem stery od grafy i zrobiłem reinstal directx 9.0c. Wcześniej miałem stery pod cs 1.6 a mianowicie ati ultimate cs drivers ale zainstalowałem z powrotem stery dołączone do karty (moim zdaniem są najlepsze). Mój komputer to straszny złom ale need for speed underground 2 powinien śmigać na: Celeron 2,5ghz, 768mb ram, radek 9600pro 128mb... Co może być przyczyną bo nie mam najmniejszego pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Może zasilacz już nie wyrabia? Podaj model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemothxx Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Nie możliwe nigdy nie było problemów zasilaczem. Zasiłka to: chieftec ATX-1136H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Nie ma rzeczy niemożliwych. Zmierz napięcia miernikiem lub użyj innego zasilacza na próbę. Przeczyść radiatory. Sprawdź stan kondensatorów na mobo. Sprawdź czy nic się nie przegrzewa - programowo & paluchem. Sprawdź pamięci programem Goldmemory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemothxx Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 (edytowane) Jak na razie sprawdziłem stan kondensatorów na mobo i grafie i są ok. Jeśli chodzi o przegrzewanie to raczej nie bo cała obudowa jest ściągnięta (mam już tak od kilku lat). Radiatory i cały komputer są czyściutkie. Nie wiem czy to ma coś do tego ale ostatnio zastosowałem pewien patent (moja karta ma tylko chłodzenie pasywne więc od spodu karty umieściłem wentylator od chłodzenia starego procesora, skierowałem go na radiator grafy) śmiga to już tak z miesiąc. Sprawdziłem na innym zasilaczu i dalej to samo. Co do tego programu to nie potrafię go obsłużyć. Edytowane 12 Lipca 2011 przez behemothxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Gooldmemory wymaga dyskietki lub pendriva bootowalnego z dosem. Sprawdź czy komp jest stabilny pod Orthos'em, test godzinny przynajmniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemothxx Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Dzięki za chęci ale już sobie poradziłem. Przeleciałem kompa Malwarebyte's anit-malware i wykrył mi 11 problemów, usunąłem i wszystko śmiga:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...